Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Itinerarea expoziţiei „Hans Mattis-Teutsch. Sub semnul avangardei” în Ungaria

4 iunie @ 07:24 EEST

Itinerarea expoziţiei

„Hans Mattis-Teutsch. Sub semnul avangardei”

în Ungaria

Muzeul de Artă Braşov, în colaborare cu Institutul Cultural Român din Budapesta și Muzeul Ferenczy din Szentendre, organizează expoziţia „Hans Mattis-Teutsch. Sub semnul avangardei”. Expoziția va fi deschisă în perioada 10 septembrie – 4 octombrie 2015 la Galeria „Képtár” a Muzeului Ferenczy din Szentendre (în apropiere de Budapesta).

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 10 septembrie 2015, ora locală 18.00, la Galeria „Képtár” a Muzeului Ferenczy în prezenţa domnului Gulyás Gábor – directorul Muzeului Ferenczy, a domnului Bartha Árpád – directorul Muzeului de Artă Braşov şi a doamnei Gabriela Matei – directorul Institutului Cultural Român din Budapesta.

Expoziţia prezintă evoluţia creaţiei lui Hans Mattis-Teutsch prin prisma legăturilor cu avangarda artistică. Cele 31 de lucrări (grafică și sculptură) incluse în cadrul expoziției ilustrează etapele stilistice parcurse de artistul braşovean între anii 1915-1931, perioadă de maximă creativitate, în care a fost unul dintre reprezentanţii mişcării de avangardă din România, Ungaria şi Germania.

Evenimentul se înscrie în cadrul eforturilor Muzeului de Artă Braşov de popularizare a patrimoniului artistic al județului Brașov în țară și străinătate, contribuind astfel la susținerea candidaturii Brașovului la titlul de Capitala Europeană a Culturii 2021. Colecția Mattis-Teutsch a mai fost itinerată în anul 2013 la Muzeul de Artă Timișoara.

PERSOANĂ DE CONTACT

Radu Popica, Curator

Tel. 0740/804166

E-mail: radu.popica@muzeulartabv.ro

Detalii

Dată:
4 iunie, 2023
Oră:
07:24 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment: