Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

La începutul anului 2022, Complexul Muzeal Național Neamț aduce în atenția publicului, a specialiștilor în restaurare și #conservare și a partenerilor din cadrul proiectelor educaționale, expoziția temporară IDENTITĂȚI REDOBÂNDITE IN LABORATORUL DE RESTAURARE. prin intermediul căreia este prezentată activitatea personalului din laboratorul instituției.

11 January - 15 March

S La începutul anului 2022, Complexul Muzeal Național Neamț aduce în atenția publicului, a specialiștilor în ^restaurare și #conservare și a partenerilor din cadrul proiectelor educaționale, expoziția temporară IDENTITĂȚI REDOBÂNDITE IN LABORATORUL DE RESTAURARE. prin intermediul căreia este prezentată activitatea personalului din laboratorul instituției.
Expoziția a fost concepută de Laboratorul de Restaurare-Conservare astfel încât bunurile culturale să fie evidențiate atât în context arheologic, istoric sau cultural, cât și prin modul în care sunt cercetate și recuperate în laboratorul muzeal, prin restaurare și conservare.
Q în expoziție sunt expuse obiecte din ceramică din epoci diferite, cum ar fi vase cu sau fără decor, de mici dimensiuni sau de provizii, cești, castroane, amfore, fructiere, cățui, urne și căni.
Din cercetările preventive efectuate în anul 2020 în județul Neamț sunt expuse artefacte din metal, din care amintim monede, un inel sigilar, un cercel, o verighetă și o cruce, descoperite la Biserica Sf. Gheorghe din Roman, și un inel descoperit la Biserica Adormirea Maicii Domnului din satul Turturești, comuna Girov. De asemenea, sunt expuse și piese din metal provenite din donații (obiecte de podoabă).
Un punct de atracție al expoziției îl constituie și ^fotografiile cu aspecte din timpul restaurării artefactelor.
Expoziția temporară a fost realizată în memoria doamnei Marița Spătariu, restaurator ceramică, și va fi deschisă la Muzeul de Istorie Roman până la 15 martie 2022.

Details

Start:
11 January
End:
15 March
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Județean Neamț – Piatra Neamț
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Științele Naturii Roman – Complexul Muzeal Național Neamț
Str. Ştefan cel Mare, nr. 248 (Parcul Municipal)
Roman, Neamț 611040
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.