Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

La Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, luna martie este dedicată pictorului brașovean Mișu Popp (1827-1892), de la a cărui plecare au trecut 130 de ani.

7 March - 21 March

La Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, luna martie este dedicată pictorului brașovean Mișu Popp (1827-1892), de la a cărui plecare au trecut 130 de ani. Astfel, începând de luni, 7 martie 2022, la Muzeul de Artă Târgu Jiu, secție a Muzeului Județean Gorj, va putea fi vizitată o expoziție de pictură semnată de artist.
Vizitatorii pot admira atât picturile în ulei pe pânză, portrete din patrimoniul muzeului, cât și o serie de fotografii cu pictura lui Mișu Popp din Catedrala “Sfinții Voievozi” din Piața Prefecturii Târgu Jiu. Vernisajul expoziției va avea loc luni, 7 martie, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă. Invitat: muzeograf Andreea Pocol, Muzeul de Artă Brașov. Curator: muzeograf Dorina Cioplea-Văduva, Muzeul de Artă Târgu Jiu.
Personalitate complexă, Mișu Popp s-a remarcat rapid atât ca portretist, cât și ca pictor de biserici, printre care și Catedrala ”Sfinții Voievozi” din Târgu Jiu, unde mai este vizibilă o parte. Ulterior această biserică a fost repictată de către Iosif Keber.
Reprezentant al academismului român, Mișu Popp a realizat foarte multe portrete și autoportrete, o parte dintre ele aflându-se în patrimoniul Muzeului Județean Gorj.
Hai la muzeu!

Details

Start:
7 March
End:
21 March
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” – Târgu Jiu
View Organizer Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.