Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mănăstirea Secu, jud. Neamț: Simpozionul Național „Rolul Mănăstirii Secu în viața religioasă a Țării Moldovei”

25 May, 2012 - 27 May, 2012

SIMPOZIONUL NAȚIONAL

„Rolul Mănăstirii Secu în viața religioasă a Țării Moldovei”

Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Arhiepiscopia Iașilor, Mănăstirea Secu, jud. Neamț și Complexul Muzeal Național ”Moldova” Iași organizează Simpozionul Național „Rolul Mănăstirii Secu în viața religioasă a Țării Moldovei”, ediția I, în perioada 25 – 27 mai 2012.

La deschiderea oficială a Simpozionului, care va avea loc vineri, 25 mai 2012, ora 11.00, la Mănăstirea Secu, jud. Neamț, vor participa reprezentanți ai autorităților locale din județul Neamț, reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și stareții marilor mănăstiri din județul Neamț.

Lucrările Simpozionului se vor desfășura pe data de 25 mai între orele 15.00 – 18.30, continuând a doua zi, 26 mai, între orele 11.00 – 14.00. Vor fi prezenți și cercetători din Republica Moldova, prilej cu care se va încheia un Protocol de colaborare în baza căruia grupe de studenți din Basarabia vor putea efectua practica arheologică pe șantierul arheologic sistematic de la Mănăstirea Secu, deschis la ruinele unui vechi schit al mănăstirii.

Organizatorii intenționează să permanentizeze această manifestare cultural-științifică, iar materialele prezentate vor fi editate într-un Buletin informativ.

Director General, Dr. Lăcrămioara Stratulat

Șef Birou Relații Publice, Dr. Tamilia Marin

Details

Start:
25 May, 2012
End:
27 May, 2012
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
View Organizer Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.