Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MARe de Mic. Curs de artă pentru copii între 7 și 12 ani

9 decembrie, 2018

30lei

CE ESTE NOU în această ediție?

Vor exista două grupe de copii, pe categorii de vârstă.

GRUPA 1: copii între 4 și 7 ani. Ora 11:30 – 12:30.

GRUPA 2: copii între 8 și 12 ani. Ora 13:00 – 14:00.

Fiecare grupă va fi alcătuită din MAXIMUM 16 copii.

TOATE înscrierile se vor face la adresa de email gift.shop@mare.ro în limita celor 16 locuri/grupă.

Preț intrare: 30 de lei (neschimbat).

Dacă prima ediție a fost un adevărat succes este cazul să repetăm experiența. ”MARe de Mic” este un program educațional, prin care copiii sunt puși să ”înfrunte” arta, să o descopere, să o recunoască, să o conteste. Să râdă de ea sau din pricina ei. Să se minuneze. Să o ”corecteze”. Vor putea nega abordarea artiștilor consacrați. Vor avea posibilitatea să facă… mai bine.

Ioana Ionescu (alias Regina Ionescu) va fi ghidul, instructorul și, dacă vreți, cel mai mare dintre copii. Nu va preda, nu va ține cursuri, nu va da explicații pline de cuvinte plictisitoare. Se va juca. Prin desen, prin întrebări, cu ajutorul obiectelor, prin plimbări în muzeu, prin glume și prin dumiriri la fața locului.

Jocul, se știe, este acel univers în interiorul cărui regula produce o realitate distinctă, aparte, specifică. În joc și prin joacă, un copil este cine vrea el să fie. Există reguli, desigur, dar nu există limite. Știm, sună contradictoriu. Dar, oare, nu e la fel și-n artă?

CE NU SE SCHIMBĂ?

Ca și la prima ediție, adulții însoțitori vor beneficia de ACCES LIBER în muzeu (dar nu mai mult de două persoane de fiecare copil înscris). Sau, după preferință, vor putea socializa la cafeteria muzeului, de la parter (MAReCafe). Ori ambele! Altfel spus, vor avea parte de propriul timp liber.

Deoarece în muzeu nu este deloc frig, își vor putea lăsa hainele la garderoba de lângă Recepție.

Rugăm părinții să nu însoțească micii artiști la curs.

Ioana are mai mult de 6 ani de experiență în domeniul educației non-formale în arte vizuale pentru copii, este colaborator la MARe/Muzeul de Artă Recentă în departamentul Educație și este expert consultant în cadrul Școlii de Artă București. Pe scurt, copiii vor fi pe mâini bune și-ntr-un mediu mai mult decât sigur.

De asemenea, îi rugăm să-i înscrie pe copii la grupele de vârstă din care fac parte.

Vă așteptăm!

Details

Date:
9 decembrie, 2018
Cost:
30lei
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website