Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mediaş: găzduieşte în această perioadă două expoziţii

28 July, 2010 - 1 October, 2010

 

Exponatul anului ,, Lada de breaslă ,, este titlul expoziţiei organizată la secţia de istorie a muzeului, care cuprinde, aşa după cum arată şi numele, lăzi de breaslă din colecţia muzeului, însoţite de panouri explicative şi fotografii ale semnelor de breaslă.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 28 iulie – 1 oct. 2010, de luni până vineri între orele 9.00 – 17.00 şi sâmbăta între orele 9.00 – 13.00, la Muzeul Municipal Mediaş, str. Mihai Viteazu nr.46.

clip_image002[6]

Cea de-a doua expoziţie pe care muzeul din Mediaş o va deschide în data de 2 august 2010, se intitulează ,, Piese din colecţia Gheorghe Cernea aflate în colecţia muzeului ,, şi care cuprinde o serie de obiecte etnografice adunate de către marele etnograf, învăţător Gheorghe Cernea, de-a lungul vieţii şi activităţii sale, pe care şi-a dedicat-o etnografiei şi folclorului românesc din zona Târnavelor.

Colecţia de piese cuprinde un vast material etnografic: piese de lemn, metal, piele, obiecte de cult şi materiale textile. Deosebit de valoroase sunt icoanele pictate pe sticlă şi adunate de către Gheorghe Cernea din diferite locuri din Transilvania.

Mai multe amănunte în ceea ce priveşte activitatea de cercetare a lui Gheorghe Cernea se pot afla din lucrarea ,, Piese din colecţia lui Gheorghe Cernea,, şi care este pusă la dispoziţia publicului vizitator.

Vă aşteptăm la Muzeul Municipal Mediaş!

Muzeul Medias muzeulmedias@yahoo.com

Prezentarea Muzeului Municipal Mediaș în Ghidul muzeelor de la CIMEC

Details

Start:
28 July, 2010
End:
1 October, 2010
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul Municipal Mediaș
View Organizer Website

Venue

Muzeul Municipal Mediaș
Str. Mihai Viteazul nr. 46
Mediaș, Sibiu 551034 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.