Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mediaş: Vernisajul expoziţiei “Natură şi Fantezie – 6 decenii de creaţie în slujba Mediaşului”

5 November, 2010

afisE-Muresan

Vineri, 5 noiembrie 2010 viaţa culturală şi artistică a oraşului nostru va fi marcată de un eveniment deosebit, prilejuit de aniversarea a 80 de ani de viaţă a artistului Emil Mureşan, o figură îndrăgită şi pitorească în rândul comunităţii medieşene, Cetăţean de Onoare şi prezenţă, în continuare activă, în viaţa cultural-socială a vechiului burg de pe Târnava Mare.

Evenimentul va fi marcat, în mod firesc, printr-o expoziţie de anvergură, găzduită de Muzeul Municipal Mediaş, care va reuni o parte din cele mai reprezentative lucrări ale artistului, de la sculpturile de tinereţe şi terminând cu faimoasele tablouri din pânză de păianjen, lucrări care i-au adus faima şi notorietatea prezentă.

Vernisajul expoziţiei, intitulată “ Natură şi Fantezie – 6 decenii de creaţie în slujba Mediaşului „ , va fi însoţit de lansarea unui album aniversar, dedicat activităţii artistice trecute şi prezente, vieţii şi personalităţii lui Emil Mureşan.

Evenimentul, organizat de Direcţia municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, parte a Primăriei Municipiului Mediaş, se va desfăşura, aşa cum am precizat mai sus, la Muzeul Municipal Mediaş, str. Mihai Viteazu, nr. 46, în data de 5 noiembrie 2010, cu începere de la orele 17.00.

Director, Lucian – Teodor COSTEA

Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret

Str. P-ţa Corneliu Coposu nr. 3

Prezentarea Muzeului Municipal Mediaș în Ghidul muzeelor de la CIMEC

Details

Date:
5 November, 2010
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Organizer

Muzeul Municipal Mediaș
View Organizer Website

Venue

Muzeul Municipal Mediaș
Str. Mihai Viteazul nr. 46
Mediaș, Sibiu 551034 Romania
+ Google Map
View Venue Website