Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Memorialul Ipotești: expoziția Narațiuni la timpul trecut – Cristian Bârzoieș

4 aprilie, 2023 - 25 aprilie, 2023

Memorialul Ipotești: expoziția Narațiuni la timpul trecut – Cristian Bârzoieș
Memorialul Ipotești invită publicul vizitator marți, 04.04.2023, la vernisarea expoziției Narațiuni la timpul trecut a pictorului botoșănean, Cristian Bârzoieș.
Născut în Hlipiceni, județul Botoșani, Cristian Bârzoieș a cochetat cu desenul și culoarea încă din copilărie și adolescență. Cu toate acestea, cursul vieții nu i-a oferit calea visată spre artă de timpuriu, Cristian Bârzoieș îndepărtându-se pentru un timp de latura artistică, pe care însă nu a uitat-o. Ca o compensație reparatorie, după un timp îndelungat, considerat pierdut pentru artă, cu trăiri contradictorii, regrete, pictorul revine alături de artă cu activitate relativ recentă începând cu anul 2017, prin înscrierea la Școala Populară de Artă Botoșani sub îndrumarea prof. Angela și Victor Hreniuc, pe care a absolvit-o în anul 2020.
De la data înscrierii în primul an, participă la numeroase expoziții-concurs organizate în țară, la Cluj, Sibiu, Pitești, Neamț, Brăila, dar și la expoziții locale și interjudețene, alături de pictori consacrați cu lucrări de acuarelă, grafică și ulei.
După absolvirea Școlii Populare de Arte, se înscrie la master: Secția grafică, ilustrație și animație la Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, sub îndrumarea prof. univ. dr. Dragoș Pătrașcu și prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu. Finalizează studiile în anul 2022.
Participarea sa la expoziții de grup , la concursuri, la taberele de creație artistică i-au marcat viziunea despre artă într-o manieră modernistă, plasându-l pe artist în arta contemporană autohtonă.
Vernisajul expoziției va avea loc în sala Portaluri, din cadrul Muzeului Mihai Eminescu, la ora 13.00. Despre autor și lucrările sale va vorbi prof. Gheorghe Median.
Expoziția pictorului Cristian Bârzoieș este începutul unui maraton al artiștilor de artă plastică din Botoșani, Memorialul Ipotești propunându-și să susțină munca pictorilor botoșăneni, făcându-le cunoscută opera artistică.
Comunicat de presă

Organizer

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”
View Organizer Website

Venue

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”
Ipotești, Botoșani 717253 Romania + Google Map
View Venue Website