Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Miercuri, 18 decembrie, de la ora 17,00, invităm timișorenii la o plimbare printre brazii Pădurii Urbane, pe care o amenajăm în curtea Bastionului Maria Theresia, și la un spectacol nemaipomenit cu Gasca Zurli

18 decembrie, 2019

Miercuri, 18 decembrie, de la ora 17,00, invităm timișorenii la o plimbare printre brazii Pădurii Urbane, pe care o amenajăm în curtea Bastionului Maria Theresia, și la un spectacol nemaipomenit cu Gasca Zurli, oferit de organizatori.
// Spectacolul este gratuit //

Ne-am gândit să aducem o pădure la Timișoara. Cu ajutorul direct al copiilor, într-un pretext creativ și ecologist. Noi, adică singura publicație jurnalistică informativ-educativă destinată copiilor, Stiri Pentru Copii, împreună cu parteneri de nădejde – Muzeul Național al Banatului și FUNDAȚIA 360°, sprijiniți de Consiliul Judeţean Timiş.

Fiind în preajma Crăciunului, vom prezenta o pădure de brazi cum nu s-a mai văzut în România. De-a dreptul magică!

Sunt aproape 300 de ”brazi” care se nasc, chiar zilele acestea, fără ca nici măcar o singură crenguță să fie ruptă sau tăiată.

Elevi din nouă instituții de învățământ preuniversitar (Montessori Hausi, Scoala Gimnaziala nr 19 Avram Iancu, Liceul de Arte Plastice, Timisoara, Colegiul National Banatean Timisoara, Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul”, Liceul Tehnologic Azur, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, Liceul Teoretic Socrates), alături cei înscriși la cercurile de la Palatul Copiilor Timișoara și de studenții specializării Design de la Facultatea de Arte si Design – Timisoara / Universitatea de Vest din Timișoara au început, la final de noiembrie, să ”construiască” Pădurea.

Ce este această Pădure Urbană de brazi? E o pădure a viitorului pe care și-l imaginează, sau pe care îl trăiesc deja. Din ce? Din orice, ideea a fost ca tinerii implicați să recicleze orice e posibil de reciclat. Pentru ei au existat doar două condiții: să își ducă la maxim creativitatea și să recicleze, deoarece e vital pentru noi să avem grijă de natură în fiecare moment.

Detalii

Dată:
18 decembrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare