Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mihăileni, jud. Botoşani: Call participanți: Școala de Peisaj şi Artă

27 July, 2021 - 3 August, 2021

❗️ Call participanți: Școala de Peisaj şi Artă ❗️
Pe locuri, fiți gata, grădinărim!
Vara aceasta deschidem sezonul atelierelor la Casa Enescu cu o invitație la „Școala de peisaj și artă” din perioada 27 iulie-3 august. Punem la dispoziție 8 locuri pentru o experiență condensată și intensă fizic de amenajare a curții Casei Enescu de la Mihăileni, judeţul Botoşani, asortată cu după-amieze relaxante de explorări în zonă și experimente artistice ghidate de resursele locului.
Invităm să ni se alăture atât tinerii specialiști din domeniul arhitecturii, peisagisticii sau horticulturii, dar și oamenii general interesați de subiect și dornici să se implice în procesul de transformare al locului.
🎋Despre școala de vară
Programul școlii de vară este centrat în jurul amenajării curții Casei Enescu. În cele 6 zile de lucru, 28 iulie – 2 august, vom încerca să parcurgem secvențe cât mai variate din etapele de amenajare, urmărind ghidajul peisagistului coordonator și al echipei de implementare: înțelegerea planului de peisagistică, trasare și marcare, lucrări efective de pregătire și amenajare a terenului, pietruiri, împletituri, toaletări de arbori și plantări.
După-amiezile de lucru vor fi răsplătite cu vizite tematice și experimente artistice-botanice ce vor include crearea unei prese de plante, prepararea unor pigmenți naturali din plante și tehnici de imprimare cu plante.
🍃Cazare
Cazarea se va face la cort, în curtea alăturată Casei Enescu. Vom putea pune la dispoziție corturi înalte și spațioase de câte 2 persoane, paturi de campanie și saltea. Rugămintea ar fi ca voi să veniți cu propriul sac de dormit.
Un duș cu boiler va putea fi folosit chiar în interiorul casei, și alte 2 dușuri solare cu cabină de grădină vor fi puse la dispoziția tuturor. Toaleta și chiuveta din interiorul casei vor fi cele ce vor răspunde nevoilor grupului.
🍀Mâncare
Mesele vor fi asigurate de către echipa Pro Patrimonio și vor presupune echipe alternative la micul dejunul pentru aranjarea mesei și ajutor general pentru punerea și strângerea meselor ce vor fi primite la prânz și seara din partea întregii echipe.
🌲Transport
Pentru transport ne vom organiza pe parcurs, tren sau mașini, în funcție de ce mijloace de locomoție dispunem la momentul respectiv.
🌱Costuri
Toate costurile organizatorice ce țin de proiect vor fi suportate de către echipa Pro Patrimonio.
🌳Înscriere
Înscrierea la Școala de peisaj și artă presupune trimiterea:
– unui CV
– a unei scrisori de intenție
– si mentiunea dacă dispuneți sau nu de un mijloc personal de transport, dacă sunteți dispuși să conduceți până la Mihăileni și să mai primiți pe cineva în mașină, în caz că mai aveți locuri libere.
Pentru a reduce cât de mult posibil riscurile de răspândire și infectare cu virusul SARS-CoV-2, toți participanții vor fi rugați să prezinte la începerea atelierului certificatul de vaccinare sau un test molecular de tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.
Înscrierile se fac pe adresa propatrimonio.romania@gmail.com pânâ-n data de 19 iulie 2021.
Ulterior selecție, cei acceptați în școala de vară vor fi rugați să ne spună dacă au dietă specială, pentru a putea pregăti din timp meniurile.
🌿Contact
Pentru mai multe detalii, lăsați un mail sau sunați direct la Andreea Machidon: andreeamachidon7@gmail.com / 0723816419.
.
ȘCOALA DE PEISAJ ȘI ARTĂ face parte din proiectul cadru: „Școala de peisaj, artă și sunet”, un proiect cultural al Fundaţiei Pro Patrimonio co-finanţat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
UiPath Foundation este partener al Fundaţiei Pro Patrimonio în programul „Academia de Muzică şi Educaţie pentru Copii” care se derulează de la începutul anului 2020 la Casa lui George Enescu din Mihăileni.

Details

Start:
27 July, 2021
End:
3 August, 2021
Event Categories:
,

Organizer

Pro Patrimonio
View Organizer Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.