Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MNArT organizează activități artistice dedicate aniversării Consiliului Județean Timiș

1 April - 10 April

În data de 1 aprilie 2022, Muzeul Național de Artă Timișoara a deschis seria evenimentelor dedicate aniversării a 30 ani de la fondarea Consiliului Județean Timiș prin lansarea muzeului digital mobil Micro-Folie, un proiect internațional de promovare a patrimoniilor muzeale organizat de Ministerul Culturii din Franța și Parcul Național ”La Villette” din Paris. Printr-un parteneriat cu Institutul Francez Timișoara, proiectul Micro-Folie ajunge astfel la Muzeul Național de Artă Timișoara, urmând ca în luna aprilie a acestui an să fie incluse în patrimoniul digital 15 lucrări ale unor artiști reprezentativi din colecțiile muzeului, precum Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Romul Nuțiu, Paul Neagu etc. Muzeul digital mobil constă în sesiuni interactive dedicate copiilor și nu numai, oferind posibilitatea de a accesa informații relevante despre lucrări, de a crea conexiuni între colecții și muzee și de a interveni creativ asupra lucrărilor digitale prin diverse strategii participative.
În data de 8 aprilie, Muzeul Național de Artă Timișoara va celebra fondarea Consiliului Județean Timiș prin montarea în foaierul Consiliului Județean Timiș a unui puzzle supradimensionat cu portretul lui Ormós Zsigmond (autor György Vastagh), acesta fiind unul dintre primii prefecți ai comitatului Timiș, începând cu anul 1860. Totodată, puzzle-ul îl celebrează pe Ormós Zsigmond și în calitate de colecționar de artă prin faptul că, în 1872, a fondat instituția muzeală de la Timișoara în baza pinacotecii sale. În foaierul CJT va mai avea loc un concert de muzică clasică susținut de Incanto Quartetto.
În zilele de 8-10 aprilie, publicul de toate vârstele este invitat în foaierul MNArT pentru a participa la montarea puzzle-lului aniversar „Fata cu Breton” (autor Theodor Aman) și la vizionarea filmului aniversar „MNArT – 150 ani de patrimoniu artistic”, a turului virtual general al muzeului și a turului virtual MNArT la Expo 2020 Dubai.

Details

Start:
1 April
End:
10 April
Event Categories:
,
https://www.facebook.com/events/353342060058765/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul de Artă Timișoara
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Timișoara
Piața Unirii Nr. 1
Timișoara, Timiș 300085 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.