Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Moeciu de Sus: Tabără Medievală pentru Copii

4 September, 2011 - 10 September, 2011

Organizarea ultimei serii din aceasta vara (4 – 10 septembrie) a Taberei Medievale pentru Copii.

Destinata copiilor între 5 si 16 ani, tabara a gazduit în primele sase serii din aceasta vara (19 iunie – 13 august) circa 180 de copii.

Tabara recreeaza pentru copii lumea fermecata a cavalerilor si a castelelor medievale. Îmbracati în costume medievale si înconjurati de decoruri specifice epocii, acestia vor deprinde arta mânurii armelor si codul de onoare al cavalerilor medievali în cadrul Atelierelor de tir cu arcul si spada medievala. În plus, vor fi introdusi în lumea simbolisticii medievale prin intermediul Atelierului de pictura si heraldica medievala. Vajnicii mesteri vor realiza propriile lor scuturi cu însemne heraldice, pe care le vor lua acasa ca amintire a unei veri magice din copilarie. Cei interesati îsi vor cultiva talentele artistice în cadrul Atelierului de improvizatie si teatru medieval. Pornind de la personajele literare medievale, prin joaca si exercitii de improvizatie, copiii vor învata sa fie mai curajosi, mai spontani si mai deschisi. În sfârsit, participantii vor explora mestesugurile medievale si tehnici vechi de cinci secole în cadrul Atelierului de realizare manuala a hârtiei.

Atelierele sunt gândite astfel încât sa stimuleze curiozitatea si creativitatea copiilor, sa îi ajute sa socializeze si sa îsi dezvolte încrederea de sine. Activitatile din ateliere sunt completate cu jocuri si cu drumetii în împrejurimile pitoresti ale taberei. La ceas de seara, copiii vor asculta legende medievale sau vor viziona filme cu specific istoric. În ultima zi de tabara, vor participa la o seara festiva în cadrul careia vor fi învestiti cavaleri sau li se va conferi titlul de domnita. La plecarea acasa, vor lua cu ei tolba plina cu amintiri dintr-o saptamâna cu totul speciala din copilaria lor, pe care o vor rememora de-a lungul anilor.

Toate activitatile taberei sunt concepute ca o oferta educationala unica, destinata dezvoltarii personale a copiilor. Acestia vor avea ocazia sa îsi îmbogateasca bagajul de cunostinte, sa descopere istoria dincolo de manuale, codul de onoare, valorile si spiritul cavalerismului medieval.

Tabara Medievala pentru copii este gazduita de pensiunea Dor de Moeciu situata pe platoul montan ce strabate culoarul Rucar-Bran, în localitatea Moeciu de Sus.

Contact:

www.tabara-medievala.ro

Medieval
Praxis

events and more


Laurentiu Constantin

Str. Zarii 6-8, ap. 5, sect. 5, Bucuresti
Tel: 031.710.03.22. 0725.22.33.94.
Email: laurentiu@medievalpraxis.ro

Details

Start:
4 September, 2011
End:
10 September, 2011
Event Category:
Event Tags:
,

Leave a Reply

Your email address will not be published.