Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Mogoșoaia: expoziția NEST(S). Artist: Maia Ștefana Oprea Curator: Raluca Băloiu

8 decembrie, 2018 - 8 ianuarie, 2019

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită sâmbătă, 08 decembrie 2018, de la ora 16:00, la deschiderea expoziției NEST(S).

Artist: Maia Ștefana Oprea
Curator: Raluca Băloiu

Maia Ștefana Oprea invită privitorul în spațiul ei creativ pe care-l relochează la galeria Foișor a Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia. Nest(s) reprezintă spațiul identitar în care artista își desfășoară activitatea, și totodată Nest(s) reprezintă propria-i operă. Cu ceva vreme în urmă autoarea mărturisea că „trăiește în propria creație, ca într-un organism într-o continuă desfășurare”. Tocmai acest spațiu intim M. Ș. Oprea îl face cunoscut publicului printr-o instalație in situ care cuprinde obiecte, desene, artă video, picturi autoreferențiale.
”Tânăra de la arhiva de viață” (precum o caracteriza Gabriela Massaci) reciclează obiectele din imediata vecinătate (plante, cărți, petale de trandafir, praf vegetal) transpunându-le în sculpturile-obiect. Fiecare lucrare din expoziția Maiei Ș. Oprea poartă cu sine memoria reciclată a obiectelor autoreferențiale. Fie că este vorba de pânze anterioare sau de obiecte uzuale, M. Ș Oprea le reciclează inserându-le în noile lucrări. Raluca Băloiu

Maia Ştefana Oprea a absolvit Universitatea Naţională de Arte Plastice din Bucureşti, secția Pictură – licența în 2012 și master în 2015, cu burse de studii universitare în Franța, École Nationale Supérieure d’Art de Grenoble şi Haute Ecole des Arts du Rhin, Strasbourg şi în SUA, la Savannah College of Art and Design. A susţinut expoziţii personale în România (Colony Art Gallery, Kube Musette, Galeria AnnArt), în Tunisia (2014), a avut trei expoziţii în UK în 2005 (ICR Londra, Liverpool şi Southampton) şi în Italia (2005). În 2017, Maiei Ștefana Oprea i s-a acordat Premiul Matei Brâncoveanu pentru Arte Vizuale.

INTRARE LIBERĂ

Expoziția, deschisă la galeria Foișor, poate fi vizitată în perioada: 8 decembrie 2018 – 8 ianuarie 2019.

Detalii

Începe:
8 decembrie, 2018
Se termină:
8 ianuarie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Str. Valea Parcului nr. 1
Mogoșoaia, Ilfov 077135 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare