Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Mogoșoaia: expoziției ” Autoportretul memoriei/cabinet de curiozități” semnată de Constantin Țînteanu și curatoriată de Ana Petrovici-Popescu.

8 decembrie, 2019 - 8 ianuarie, 2020

Centrul Cultural ”Palate Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” și Asociația Fighting for Art, vă invită sâmbătă, 14 decembrie 2019, ora 16, Sala Foișor, la vernisajul expoziției ” Autoportretul memoriei/cabinet de curiozități” semnată de Constantin Țînteanu și curatoriată de Ana Petrovici-Popescu.
Cabinetul de curiozități poate fi lentila biografică prin care este privită lumea, istoria, cultura, și care cuprinde actul colecționării, al recuperării, al restaurării și al imaginării memoriei. Un cabinet presupune selecția și gruparea unor obiecte pentru a aduce cunoaștere, însă această expoziție își propune imaginarea unor categorii care să pună problema trecerii timpului și a schimbării valorilor sociale și culturale, nu dorește scanarea și păstrarea unor timpuri contemporane, ci este un cabinet al întrebărilor. Johanna Drucker spunea că imaginile crează mai degrabă un sistem de credințe, decât le documentează, la fel cum lucrările lui Constatin Țînteanu par să creeze un sistem între realitate și ficțiune, între uitare și salvare. Ana Petrovici-Popescu
Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 decembrie 2019 – 8 ianuarie 2020.

Detalii

Începe:
8 decembrie, 2019
Se termină:
8 ianuarie, 2020
Categorie Eveniment:

Organizator

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Str. Valea Parcului nr. 1
Mogoșoaia, Ilfov 077135 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare