Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mogoşoaia: 25 iulie – Jardin d’Europe 2009

25 July, 2009

Asociatia ArtLink are deosebita placere de a va invita la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia, in data de 25 iulie, ora 15:00, la prezentarile finale ale Rezidentelor internationale de dans contemporan din cadrul proiectului european Jardin d’Europe si a prezentarii work in progress a spectacolului First Steps – working title.
In cadrul proiectului european Jardin dEurope, in perioada 6-26 iulie 2009 au avut loc la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia, rezidente internationale de dans contemporan. Artisti din strainatate si Romania au lucrat timp de trei saptamani in vederea realizarii unor proiecte coregrafice individuale sau de grup.

Artistii invitati in cadrul rezidentelor in anul 2009 sunt:

– Paul Dunca (Romania)

– Florin Flueras (Romania)

– Hajime Fujita (Japonia/Portugalia)

– Matthias Sperling (Marea Britanie)

In perioada 6-26 iulie, la Mogosoaia s-a desfasurat etapa a doua de repetitii a productiei First Steps, in coregrafia si interpretarea Carmen Cotofana si Mihaela Dancs. Cele doua coregrafe au colaborat pentru realizarea productiei cu artistul sonor Julien Trambouze (Franta) si dramaturgul Rui Catalao (Portugalia/Romania). Prima etapa de repetitii a spectacolului First Steps s-a desfasurat in luna mai, la Stockholm, in cadrul unei rezidente artistice oferite de Cullberg Ballet si Jardin d’Europe. Premiera spectacolului urmeaza sa aiba loc in luna octombrie 2009, in cadrul editiei a 4-a eXplore dance festival.

Jardin dEurope (2008-2013) este un proiect european dedicat crearii unei infrastructuri europene care sa sustina profesionalizarea dansatorilor, coregrafilor, coordonatorilor si criticilor de dans emergenti.

Proiectul european Jardin dEurope este realizat in anul 2009 cu sprijinul: Programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Consiliul Judetean Ilfov, Administratia Fondului Cultural National, Cullberg Ballet si Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia.

Transportul este asigurat de catre organizatori, in baza rezervarilor si a locurilor disponibile. Persoanele interesate sa participe la evenimentul din 25 iulie sunt rugate sa confirme participarea pana la data de 22 iulie, la urmatoarele adrese:

andreea@artlink.org.ro

Director Jardin dEurope Romania: Andreea Capitanescu

coordination@artlink.org.ro

Coordonator proiect: Marius Gheorghe

tel. 021314 48 42

Detalii pe: www.jardindeurope. eu, www.artlink. org.ro

Prezentarea muzeului în evidenţa CIMEC

Details

Date:
25 July, 2009
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Organizer

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
View Organizer Website

Venue

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Str. Valea Parcului nr. 1
Mogoșoaia, Mogoșoaia 077135 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.