Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Mogoșoaia: expoziția Muzeul Invizibil – instanțe fictive, Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului

4 februarie - 26 februarie

Galeria Cuhnie găzduiește, tot de sâmbătă, de la ora 14.00, expoziția Muzeul Invizibil – instanțe fictive, al cărei concept este semnat de Claudiu Maier.
Această expoziție nu este neapărat un act artistic în sensul tradițional, ci mai degrabă un experiment cu scopul de a testa și încerca limitele noilor tehnologii. Arătăm moduri în care Inteligența Artificială poate fi folosită cu scopul de a crea noi forme de expresie artistică și noi opere de artă.
Ce ar putea însemna un „muzeu invizibil”? Cum ar arăta și cum ar putea fi acesta descris și reprezentat?
Am identificat 3 ipostaze ale ideii de „muzeu invizibil”; prima dintre aceste ipostaze fiind aceea a unui muzeu inexistent, imaginar. Un muzeu care nu a existat niciodată fizic și care probabil va avea doar o existență digitală.
Așa a luat naștere expoziția „Muzeul Invizibil – instanțe fictive”: cu ajutorul Inteligenței Artificiale am conceput o colecție digitală care cuprinde peste 10000 de obiecte imaginate. Acestea sunt obiecte inspirate din istoria unor culturi și civilizații dispărute sau care poate nici măcar nu au existat; pornim din antichitate și ajungem până la artă modernă și (ultra)contemporană.
Nu vom ști niciodată dacă aceste obiecte au existat vreodată cu adevărat. Totuși, putem spera că vor ajunge să facă parte dintr-un muzeu al viitorului. Bineînțeles, dacă, între timp, nu se vor pierde în infinitul virtual…
Claudiu Maier

Detalii

Începe:
4 februarie
Se termină:
26 februarie

Organizator

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Str. Valea Parcului nr. 1
Mogoșoaia, Mogoșoaia 077135 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare