Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mogoșoaia: Expoziția Orașe Europene, Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, 4 – 26 martie 2023

4 martie, 2023 - 26 martie, 2023

Expoziția Orașe Europene este găzduită de către Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului în Galeria Foișor.
Deschiderea expoziției va avea loc sâmbătă, 04 martie 2023, ora 15.00. Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 26 martie, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 09.00-17.00.

Expoziția Orașe Europene își propune să aducă în fața publicului o serie de lucrări artistice executate în tehnica gravurii și a litografiei. Aceste tehnici s-au perfecționat în Europa medievală odată cu dezvoltarea orașelor, fiind impulsionate de folosirea pe scară din ce în ce mai largă a tiparului. Selecția expusă pe simezele de la Paletele Brâncovenești înfățișează peisaje urbane (urbanscapes) din unele dintre cele mai importante orașe din Germania, Italia și România secolului al XIX-lea. Importante centre culturale, economice și politice, marile orașe își transmit acest statut prin arhitectură și urbanism. Lucrările înfățișează elemente cheie care definesc orașul european al secolului al XIX-lea, anume turnul, piața, poarta și biserica în culori calde și armonioase.

Details

Start:
4 martie, 2023
End:
26 martie, 2023
Event Category:

Organizer

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
View Organizer Website

Venue

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Str. Valea Parcului nr. 1
Mogoșoaia, Ilfov 077135 Romania
+ Google Map
View Venue Website