Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mogoşoaia: Palatele Brancoveneşti/invitaţie 16 nov. 2008 ora 17

16 November, 2008 - 21 December, 2008

Sebastian Wickeroth, DRAFT, vernisaj duminica 16 noiembrie ora 17, la Palatul Mogosoaia.

Sebastian Wickeroth (n. 1977) este un tinar artist din Duesseldorf, aflat in rezidenta la Palatul Mogosoaia in lunile octombrie-noiembrie 2008. Schimbul de artisti intre Centrul Cultural Palatul Mogosoaia si Kulturamt Duesseldorf este un program de colaborare culturala de lunga durata intre cele doua institutii, demarat in 2007. Dumitru Gorzo a fost cistigatorul primei rezidente de doua luni la Duesseldorf, iar Klara Adam al aceleia de la Palatul Mogosoaia. In acest an, tinara artista Ana Banica a fost cistigatoarea rezidentei in Germania, care se deruleaza tot in perioada octombrie-noiembrie. Incepind din 2009 schimbul anual de artisti intre cele institutii se va extinde la cite doi artisti de fiecare parte.
Lui Sebastian Wickeroth i se potriveste poate cel mai bine notiunea de practica artistica. Nonfigurative si refractare la simbolism, lucrarile sale pseudo-minimaliste articuleaza inspirat spatiul galeriilor, ca niste constructii efemere, proaspete si nete.
Numai ca în loc sa amenajeze placut sau neutru mediul ambiant, obiectele si instalatiile lui Wickeroth deranjeaza subtil si perfid spatiul, insinuind nesiguranta acolo unde totul parea clar si neproblematic. El creaza continuitati sau discontinuitati nebanuite, ruperi de ritm neasteptate in curgerea molcoma a unor pereti aparenti ce se dovedesc nesiguri, inselatori, surpati la baza, adevarate capcane in care sint prinse asteptarile noastre de a avea de-a face cu lucruri si lucrari curgatoare, line, complete . Obiectele lui Sebastian Wickeroth fractureaza coeziunea facila a lumii, impusa de prejudecatile noastre perceptive, cele care ne fac sa proiectam intreguri acolo unde ele nu se afla. Calme si simple, straine de orice retorica politica, instalatiile sale au insa un acut simt critic, atragind atentia asupra faptului ca uneori si cele mai impecabile constructe pot sã aiba o bazã fragila, macinata.
Sebastian Wickeroth este un exponent exemplar al unei acute reprezentari contemporane a incertitudinii, a imperfectiunii si nesigurantei ce sapa baza alcatuirilor atit de solide si de impresionante ale timpului noastru.
Erwin Kessler

Palatul Mogosoaia
Str. Valea Parcului nr.1, Mogosoaia
e-mail office # palatebrancovenesti.ro

www.palatebrancovenesti.ro

mogosoaia

Details

Start:
16 November, 2008
End:
21 December, 2008
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
View Organizer Website

Venue

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Str. Valea Parcului nr. 1
Mogoșoaia, Mogoșoaia 077135 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.