Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mogoşoaia: Palatele Brancoveneşti – invitaţie 18 octombrie

18 October, 2008 - 30 November, 2008

Centrul Cultural Palatele Brâncovenesti Mogosoaia prezintă în perioada 18 octombrie -30 noiembrie 2008, expozitia personală – media performance – „Amintirile noastre/Spatiul nostru” semnată de artistul Bogdan Mateias. Curatoare: Olivia Nitis.
Vernisajul va avea loc sâmbătă 18 octombrie, orele 18.00 în sala Lapidarium.

Un autobuz va fi la dispozitia publicului in fata Teatrului National, la orele 17.00.
Director general,
Doina Mandru

Expozitia se intitulează  Amintirile noastre / Spatiul nostru, si cuprinde doua directii: Amintirile mele / Spatiul meu si Amintirile noastre / Spatiul nostru.
Este etapa finala (expozitia de sfarsit) a studiilor mele doctorale (tema: Interventie de Arta Media in spatiul public, Tehnici si Tehnologii electronice, Optice). Sunt prezentate un numar de cateva printuri de mari dimensiuni, aproximativ 100 x 150 cm. cu fotografii, o proiectie cu un slide show (etape de lucru, schite, idei, imagini de atmosfera, etc), o serie de obiecte (cutii) cu fragmente din cladirea abandonata din orasul Babadag si fotografii din colectia personala. Aceasta serie de cutii, trei la numar, poarta titlul: Arheologie industriala / Arheologie umana.
Intre proiectii este prezentat si un interviu cu un inginer constructor care a participat la constructia fabricii in anii 1980, interviu care va rula non stop in sala de expozitie.
Fotografiile surprind proiectia acestor materiale la Babadag.
Expozitia cuprinde si o o instalatie interactiva cu senzor de miscare ce simte prezenta umana si declanseaza proiectia unei imagini de pe un diapozitiv. mai multe aparate de acest fel (doua sau trei) declansate in acelasi timp, pe acelasi perete, in asa fel incit apare o serie de colaje luminoase surpinzatoare.
Proiectul artistic  prezentat are o puternica tenta sociala, pentru ca iamginile realizate in acest peisaj dezolant sunt legate de persoanele care au lucrat acolo, sunt bazate pe o documentare in ziarele locale si cuprinde articole ce vorbeau despre inceputurile fabricii, prelucrari record, etc.
Pe scena nationala acest gen de proiecte sunt foarte putine, iar daca diferite reviste de arhitectura vorbesc despre o arhivare a arheologiei industriale in Romania, din perioada comunista sau mai vechi, proiecte artistice sunt si mai rare.
La vernisajul expozitie se va lansa si un CD/Rom interactiv (inregistrat cu ISBN la editura UNA) ce cuprinde toata activitatea legata de acest proiect ce a inceput in anul 2006.

Bogdan Mateiaş

Details

Start:
18 October, 2008
End:
30 November, 2008
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Organizer

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
View Organizer Website

Venue

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Str. Valea Parcului nr. 1
Mogoșoaia, Mogoșoaia 077135 Romania
+ Google Map
View Venue Website