Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Antipa: Conferinţa “Magicienii ADN”

27 July, 2008

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” va invita  Duminica, 27 iulie, incepand cu orele 11,00, sa participati la cea de-a sasea prezentare din cadrul programului interdisciplinar si interactiv pentru parinti si copii “INTALNIREA DE DUMINICA”.

Conferinţa din această lună este intitulată ” Magicienii ADN ” şi va fi susţinută de către Dr. Luis Popa – cercetător ştiinţific – sub forma unei prezentări în power point, bogat ilustrată şi accesibilă elevilor.

În cadrul conferinţei se va vorbi despre o lume în care “vrăjitorii” nu folosesc baghete magice, ci instrumente moderne de laborator. Cu ajutorul acestora sunt “fermecate” moleculele vieţii, acizii nucleici. Participanţii vor afla care sunt acele instrumente şi cum sunt utilizate de către magicienii ADN – oamenii de ştiinţă, cum a fost clonată oiţa Dolly, dacă renaşterea dinozaurilor va mai fi posibilă şi cum încearcă oamenii de ştiinţă să reînvie lupul tasmanian.

Această prezentare va fi urmată de aplicaţia practică prin care se urmăreşte fixarea şi evaluarea cantitativă şi calitativă a informaţiilor asimilate de către participanţi şi desigur, premierea celor mai activi copii. In finalul ÎntÂlnirii, tot ca de obicei, se va anunţa “tema pentru acasă” din această lună.

Sunt asteptaţi toţi copiii curioşi, cu vârste cuprinse între 7-14 ani, dar şi toţi cei care sunt interesaţi să afle date inedite referitoare la adaptările speciilor care vieţuiesc în condiţii deosebite de mediu.

Detalii pe site-ul Muzeului: www.antipa.ro

Informaţii suplimentare: Dr. Aurora Stănescu, autorul programului ÎNTÂLNIREA de DUMINICĂ (0788.593.485; e-mail: auroras @ antipa.ro; 312.88.26 int. 119);

Rezervarea locurilor se face la telefon 312.88.26 int. 119 sau pe adresa de e-mail: florentinap@antipa.ro sau dianai @ antipa.ro

Costul participării este de 4 RON/persoană, atât pentru adulţi cât şi pentru copii.

Cu stima,

Florentina Purdescu

Details

Date:
27 July, 2008
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București
șos. General Kiseleff Pavel nr. 1
București, București 011341 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.