Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov vă invită luni, 24 aprilie 2023, ora 10.00, la secția de literatură, Muzeul Memorial Casa „Ștefan Baciuˮ, str. Dr. Gh. Baiulescu nr.9, la un eveniment „horal”, proaspăt ieșit din cuptorul evenimentelor citadine cu iz tradițional.

24 aprilie

POEZIA DIN MUZICA ȘI DANSUL TRADIȚIONAL CU STRIGĂTURI
Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, vă invită luni, 24 aprilie 2023, ora 10.00, la secția de literatură, Muzeul Memorial Casa „Ștefan Baciuˮ, str. Dr. Gh. Baiulescu nr.9, la un eveniment „horal”, proaspăt ieșit din cuptorul evenimentelor citadine cu iz tradițional. Este vorba despre un eveniment cu muzică live, desfășurat în curtea casei poetului Ștefan Baciu (1918-1993).
Este un mit că te naşti un mare poet sau „bard”, dansator sau „jucător”, muzicant sau lăutar. Ca orice talent, dansul, muzica sau poezia se îmbunătăţesc exersându-le permanent.
Inspiraţi de suflul vacanței și de bucuria de după Sărbătorile Pascale, vom porni în prima aventură a dansului și muzicii tradiționale, aici la secția de literatură a Muzeului „Casa Mureșenilor” Brașov.
Haideți alături de noi să vă dezmorțiți picioarele, gâtul și călcâiele, să vă dezlegați limbile la strigături și chiuituri vechi sau inventate pe loc și să sărbătoriți cu noi și cu invitații noștri bucuria începutului de săptămână.
Cine suntem noi?
Vlad Iuliu Alexandrescu este student la Facultatea de Litere, specializarea Studii Culturale: Etnologie și Folclor. Zicălaş din fluier ciobănesc și caval caută să se dezvolte permanent, prin întâlniri cu maeștrii suflători precum Ségercz Ferencs, Andrei Cojan și Moisică Țeavă.
Cristian Drîmbă este architect de profesie și muzicant autodidact. Inspirat de muzici de pretutindeni, își exprimă pasiunea prin diverse instrumente cu coarde, de percuție sau de suflat.
Din 2019 a descoperit cobza, cel mai vechi instrument de acompaniament cu corzi folosit în muzicile tradiționale din țările române, și de atunci nu a mai lăsat-o din mână.
Cristian se lasă inspirat de maeștri cobzari precum Florin Iordan, Szabolcs Csibi și Vasile Păun.
Moderatorul evenimentului este Roxana Maria Cornea, muzeograf acreditat în literatură și comunicare la Casa „Ștefan Baciuˮ, absolventă a UBB Cluj, specializarea Română – Etnologie și
Antropologie Culturală, cu preocupări în domeniul dansului și muzicii tradiționale. Între 2008 și 2017, în calitate de muzeograf la Muzeul de Etnografie Brașov, a participat la numeroase campanii de cercetare de teren în satele din Trasilvania, iar din 2018 organizează workshop-uri de muzici tradiționale și dans împreună cu Ségercz Ferencs.
Taxă de participare: elevi/studenți – 3 lei, adulți – 6 lei.
Partener media ▶ La pas prin Brașov ▶.
Vă așteptăm cu drag!
Manager,
Dr. Valer RUS

Detalii

Dată:
24 aprilie
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=239738215232109&set=a.204407295431868

Organizator

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Casa Memorială „Ștefan Baciu”
Str. Dr. Gheorghe Baiulescu nr. 9
Brașov, Brașov 500107 Romania
+ Hartă Google