Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva vă invită să participaţi la Workshop & Expoziţie Stud-ART 2023, Ediţia a IV-a

3 mai, 2023 - 8 mai, 2023

Workshop & Expoziţie Stud-ART 2023, Ediţia a IV-a
Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara vă invită joi, 4 mai 2023, ora 14:30, să participaţi în deschidere la Workshop-ul & Expoziţia Stud-ART 2023, Ediţia a IV-a. Evenimentul se va desfășura în perioada 3-8 mai 2023, în cadrul sălilor destinate Artelor Vizuale din Palatului Magna Curia.
„Atelierul de creaţie plastică intitulat «Workshop & Expoziţie Stud-ART 2023, ediţia a IV-a» este dedicat tinerilor artişti în devenire.
Participă la atelier şi expun elevii de gimnaziu, coordonaţi de către doamnele profesoare: Alina Nealcoş şi Corina Popa, de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice «Sigismund Toduţă». Expun elevii claselor V-VIII, coordonaţi de către doamna prof. Dorina Maria Pantea de la Colegiul Naţional «Regina Maria» Deva, şi cursanţii de la specializarea Arte Plastice şi Decorative, de la Şcoala Populară de Artă, din cadrul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Hunedoara. Alături de tinerele talente devene, în calitate de invitat special expune Andrei Pennazio, un tânăr talentat, în formare, care pictează de când se știe și este inspirat de cultura românească şi de arta italiană, fiind susţinut în tot ce realizează de către mama sa, doamna Silvia Garmacea.
Workshop-ul şi expoziţia se desfăşoară în perioada 3-8 mai, la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane – Deva, în completarea activităţii muzeale pentru îndeplinirea obiectivelor cu scop cultural – educativ.
În cadrul workshop-ului la care participă elevii de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Deva, prin abordarea problematicii socio-culturale, copiii dobândesc îndemânarea şi cunoştinţele necesare pentru realizarea unor picturi inspirate de activitatea expoziţională şi de împrejurimile muzeului devean. Picturile rezultate în urma atelierului de pictură vor fi expuse alături de alte lucrări realizate de elevii claselor de gimnaziu, de la Colegiul Naţional «Regina Maria», care au fost selectate de către prof. Dorina Maria Pantea, spre a fi incluse în cadrul expoziţiei «Stud-ART 2023».
Expoziţia etalează tehnici de lucru, precum: pictură în tempera şi în ulei pe pânză şi pe carton pânzat, studii de desen şi acuarelă, tempera şi acrilic pe hârtie. Tematica diferă şi regăsim: peisaje, compoziţii figurative, realizate în funcţie de specializarea, inspiraţia şi îndemânarea fiecărui elev. Se disting diverse motive preluate din autenticitatea tradiţională, evoluţia modernităţii şi din actualitatea realităţii cotidiene.
Pe simezele muzeului se întâlnesc expuse lucrări create de elevii de la gimnaziu relevând amprenta personală, cu frământările și căutările specifice fiecărui expozant, în încercarea de a se descoperi pe sine. Originalitatea de exprimare plastică a planşelor este redată prin complexitatea realizărilor cromatice și prin emergenţa semnificațiilor artistice în varii modalități de reprezentare vizual-creativă, prin particularizarea mijloacelor de expresie plastică, prin îndeplinirea obiectivelor şi prin denumirea sugestivă a proiectului. În cadrul compunerilor insolite pot fi remarcate: imersiunea formelor, a spaţiului şi a ambianţei, o gamă diversificată cromatic şi stilistic, o paletă de structuri mixte, de tehnici tradiționale și de mixed-media. Elevii îşi aprofundează cunoştinţele îmbinând preocupările actuale cu dorința permanentă de perfecționare pentru actul de creație. Maniera de reprezentare prin care surprind trăiri estetice şi se exteriorizează, exprimă stări de spirit, gânduri, idei, concepte şi sentimente proprii, este de inspiraţie realist-figurativă, fie impresionistă şi abstractă, fie minimalistă sau suprarealistă.
Lucrările prezintă îndemânarea artistică şi expresivitatea plastică, iar organizarea acestei expoziţii face cunoscute publicului picturile realizate de tinerele talente în devenire.
Cu ocazia proiectului în derulare aducem mulţumiri colectivului muzeal implicat şi ne exprimăm consideraţia pentru colaborarea cu instituţiile partenere” relatează iniţiatorul şi organizatorul proiectului, muzeograf dr. Diana Loredana Pantea, Secţia Istorie şi Artă.
Vă mulţumeşte echipa de realizare:
Diana Pantea, Georgeta Deju, Grigore Urechiat, Luana Stâncel.

Details

Start:
3 mai, 2023
End:
8 mai, 2023
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=630782745731101&set=a.471751718300872

Organizer

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva
View Organizer Website

Venue

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva
B-dul 1 Decembrie nr. 39
Deva, Hunedoara 330005 Romania
+ Google Map
View Venue Website