Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca găzduiește în perioada 12 -16 Iunie 2019 expoziția de poezie și pictură „Dezghețul Luminii”.

12 iunie, 2019 - 16 iunie, 2019

Muzeul de Artă Cluj-Napoca găzduiește în perioada 12 -16 Iunie 2019 expoziția de poezie și pictură „Dezghețul Luminii”.

În cadrul acestui concept artistic, intitulat generic „Dezghețul Luminii”, se va lansa volumul de poezii cu același titlu al lui Remus Octavian Cîmpean, apărut la Editura Eikon, încadrat de vernisajul de pictură al Georgetei-Olimpia Bera.

Remus Octavian Cîmpean, ce semnează sub acronimul literar ROC, este poet, prozator și matematician clujean.
Georgeta-Olimpia Bera, pictor și lector al Universității de Arte Vizuale și Design din Cluj-Napoca, va expune o selecție aleasă din picturile sale, aparținând mai multor epoci de creație.

Seara de 12 Iunie, de la ora 18, va fi una specială la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Poetică în valoare absolută. ROC va „dezgheța” seara recitând din poeziile incluse în volum. Olimpia Bera ne va purta prin mirajul picturilor sale, fie că e vorba de teme inspirate de natură, experiențe personale ori convergențe de reprezentare ale unor realități subiective. Profesorul și jazzologul Virgil Mihaiu ne va încânta cu interpretările sale atât de savuroase și complexe despre arta cuvântului, pe când profesorul și pictorul Ioan Sbârciu ne va devoala poezia imaginii picturale. Nu va lipsi nici integrarea poeticului, indiferent de forma de întrupare, în cultura media de avangardă, despre care ne va vorbi cu pasiune omul de radio Bogdan Roșca-Zasmencu. Muzeograful Dan Breaz se va referi la interferențele estetice dintre poezie și pictură. Amfitrionul seratei poetico-picturale va fi domnul Lucian Nastasă-Kovacs, Directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

La final, seara va fi aromată de o degustare de vin oferită de Vinoteca Tohani.

Vă invităm, așadar, pe 12 Iunie, începând cu ora 18, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, să luați parte la „Dezghețul Luminii”.

Details

Start:
12 iunie, 2019
End:
16 iunie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Venue

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Google Map
View Venue Website