Loading Events
 
 
MUZEUL DE ARTĂ ARAD LA ART SAFARI
Pavilionul Muzeal Samuel Mützner. Pe urmele lui Claude Monet
🏛 ⬇️⬇️⬇️
„Complexul Muzeal Arad este prezent, pentru a șasea oară, la ART SAFARI București. Muzeul de Artă participă la acest eveniment de excepție în cadrul Pavilionul Muzeal Samuel Mützner. Pe urmele lui Claude Monet, cu două opere din colecția de artă, semnate Samuel Mützner – Peisaj cu figuri și Peisaj de munte”, dr. Adriana Pantazi/istoric Complexul Muzeal Arad (Muzeul de Artă).
Art Safari este un eveniment anual destinat deopotrivă artei românești și regionale, cu accent pe evoluțiile sale contemporane, la care sunt invitate să expună galeriile de artă contemporană românești și internaționale, dar și muzee de artă din România.
Ajuns la cea de a opta ediție și numărând peste 195.000 de vizitatori până în prezent, Art Safari oferă publicului o experiență unică de explorare a universului artistic. Evenimentul are loc sub patronajul Ministerului Culturii și se desfășoară între 16-26 septembrie 2021 la Palatul Dacia-România și ARCUB Hanul Gabroveni, București.
”Pavilionul Muzeal Samuel Mützner. Pe urmele lui Claude Monet va fi un excurs expozițional în opera celui care a ilustrat perfect direcțiile artistice ale unei epoci aflate într-un exploziv proces de reînnoire. Va precumpăni impactul creației mutzneriene cu Impresionismul și Neoimpresionismul european din etapa Giverny, anii petrecuți alături de Claude Monet, hotărâtori în evoluția sa artistică, însemnând ,,deschiderea drumului către lumină și culoare” în pictura românească. Dar nu vor lipsi nici pânze din marile sale călătorii în jurul lumii, Japonia fiind fascinația culturală a momentului și mai ales, mărturiile tradițiilor autohtone, poezia priveliștilor românești și a pitorescului Balcic”, Rodica Marian – curator.

Details

Start:
21 September, 2021
End:
28 September, 2021
Event Category:
https://www.facebook.com/complexul.muzealarad/posts/6825983947427546

Organizer

Complexul Muzeal Arad
View Organizer Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *