Loading Events
 
 

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează, în perioada 12 – 30 ianuarie 2022, expoziția personală de sculptură IN – OUT a artistului Horia Hudubeț.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 12 – 30 ianuarie 2022, expoziția personală de sculptură IN – OUT a artistului Horia Hudubeț. Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 12 ianuarie 2022, de la ora 17:00, în Sălile Festive (etaj) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistului. Din partea muzeului vor face oficiile de gazdă domnii Lucian Nastasă-Kovács, managerul instituției și Florin Gherasim, curatorul expoziției.
Horia Hudubeț s-a născut în anul 1970 la Brașov. A studiat sculptura la Facultatea de Arte din Timișoara și în Olanda. Tot la Timișoara a terminat masteratul și studiile doctorale, cu tema Sculptura Cinetică în Spațiul Public. Șederea în Olanda a fost un bun prilej pentru a intra în contact cu arta occidentală, pentru a înțelege spiritul artistic european. În prezent este profesor la Liceul de Artă din Brașov.
O intensă activitate creativă, de atelier, s-a materializat, în timp, în serii de lucrări care, de-a lungul anilor, au fost expuse în expoziții personale sau colective desfășurate în centre precum Brașov, Arad, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Timișoara, Alba Iulia, dar și în alte țări: Olanda, Franța, Ungaria, Danemarca.
Artistul Horia Hudubeț propune o sculptură cinetică și monumentală care trăiește alături de privitor. Lucrările lui au la bază angrenaje care oferă posibilitatea privitorului de a le modifica forma, dimensiunea, amplasarea în spațiu. De aceea, sculptura lui Horia Hudubeț „trăiește” prin permanenta pendulare între static și dinamic. Crezul său artistic exprimă, în formă esențializată, menirea sculpturilor de a sugera că omul se definește prin ceea ce schimbă. Privitorului i se oferă șansa de a deveni, la rândul lui, creator, în momentul contemplării, de a fi co-participant la actul artistic. „Horia Hudubeţ este, prin creația sa artistică, unul dintre cei mai tineri reprezentanţi ai postmodernităţii. Ceea ce sculptorul a extras din postmodernism, aidoma unei seve, este caracterul contradictoriu al mişcării, capacitatea acesteia de a problematiza şi de a orchestra tensiunea actului creator.” (Cristian Robert Velescu)
Expoziția poate fi vizitată în perioada 13 – 30 ianuarie 2022, în intervalul orar 10 – 17, de miercuri până duminică inclusiv, luni și marți închis, cu respectarea regulilor de protecție aflate în vigoare.

Details

Start:
12 January
End:
30 January
Event Category:

Organizer

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Venue

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *