Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează, în perioada 18 august – 5 septembrie 2021, expoziția personală de fotografie și mixed media „Solo ipse” a artistei Mira Marincaș.

18 August, 2021 - 5 September, 2021

Mira Marincaș
Solo ipse
18 august – 5 septembrie 2021
Vernisaj: miercuri, 18 august 2021, ora 17:00
Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de cultură, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 18 august – 5 septembrie 2021, expoziția personală de fotografie și mixed media „Solo ipse” a artistei Mira Marincaș.
Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 18 august 2021, de la ora 17:00. La deschidere vor lua cuvântul: Németh Júlia, critic de artă și Iakob Attila, istoric. Expoziția, găzduită de cele patru săli ale muzeului, face un circuit de treceri între cele patru corpusuri principale ale expoziției:Solo ipse, Orarum Libertas, Perplexor incognitus și Fragmentarium.
Mira Marincaș a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Actualmente este lector la Universitatea Sapientia din Cluj, predând fotografie. Pe lângă fotografia clasică, argentică alb-negru (format de 35mm și format mediu 6×6), activitatea artistică a Mirei Marincaș cuprinde ilustrarea extremelor, autoportretul, pierderea și regăsirea singularului în peisaje clasice, solitudinea, urmată de fotografia stradală, care, prin narațiunea personală a trecătorilor într-o succesiune de imagini, ilustrează concepte abstracte precum cadrul gol, solitudinea, fragmentarea realității și a cotidianului.

Details

Start:
18 August, 2021
End:
5 September, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Venue

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.