Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca vă invită să vizitați, în perioada 12-29 octombrie 2023, expoziția Solitude.

12 octombrie, 2023 - 29 octombrie, 2023

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să vizitați, în perioada 12-29 octombrie 2023, expoziția Solitude. Vernisajul va avea loc în data de 12 octombrie 2023, de la ora 18. Vor lua cuvântul: dr. Mira Marincaș, curatorul expoziției și prof. univ. dr. Feleki Károly, artist fotograf.

Solitude este un omagiu adus momentelor de singurătate. Este o încercare de descriere a stării de absență din social, în care imaginile surprind natura care, în singurătatea ei, indiferent de anotimp, evocă un sentiment de atemporalitate. Peisajele și copacii, înfășurați în alb-negru, sunt o amintire a singurătății, un memento al frumuseții. Un peisaj care îl captivează pe omul care tânjește după singurătate. Dar ce este, de fapt, singurătatea? Ce presupune ea și de unde izvorăște? Cum o trăiesc? O doresc eu sau mă alege ea pe mine? Mă tem de ea sau o iubesc? Ca ramurile unui copac care se întind spre cer, întrebările se intersectează organic și dezinvolt, se nasc în mine și în tine. Să fii singur, doar tu cu solitudinea ta – poate că despre asta este vorba în aceste fotografii. Pentru totdeauna. Să te plimbi prin iarba rebelă, pe sub norii răzleți, în timp ce culorile se estompează, iar lumea se stinge și foșnetul pădurilor străbătute de vânt îți șuieră pe la urechi. Timpul se scurge încet, știi asta, pentru ca apoi să afli cu surprindere: s-a sfârșit.

În amintirea lui Béla Ledniczky.

László Csibi lucrează ca regizor şi producător de filme documentare și videoclipuri, este cadru didactic și director al Departamentului Maghiar de Cinematografie și Media, Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai.

Details

Start:
12 octombrie, 2023
End:
29 octombrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.macluj.ro/exhibitions/csibi-laszlo-solitude

Organizer

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Venue

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Google Map
View Venue Website