Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul de Artă din Constanța găzduiește, în perioada 1 septembrie – 2 octombrie, expoziția de pictură SCRAP METAL KABOOM

1 septembrie, 2022 - 2 octombrie, 2022

Muzeul de Artă din Constanța găzduiește, în perioada 1 septembrie – 2 octombrie, în spațiul de la parter, dedicat expozițiilor temporare, expoziția de pictură SCRAP METAL KABOOM ORCHESTRA, semnată de Nicolae Comănescu. O mare parte dintre lucrările expuse anul trecut, în iunie, la Reșița și în octombrie, la H’Art/ Malmaison, prin grija lui Dan Popescu și a Smarandei Ciubotaru, sunt propuse acum spre vizionare publicului constănțean. Subiectul acestui demers îl constituie ruinele casei Pittner, din Reșița, un imobil de secol XIX, a cărui memorie Comănescu alege să o salveze, prin lucrările sale, cu caracter cvasi-fotografic.
Cu o sinceritate descurajantă, artistul documentează rămășițele memoriei locale, însă, prin caracterul itinerant al acestei expoziții, el aduce în atenția noastră peisajele și rămășitele artefactelor post-industriale, prezente peste tot în țară. Este o expoziție despre vulnerabilitate și forță, despre nostalgie și nonșalanță, despre trecutul, adus, cu forcepsul, în prezent, spre a ne pregăti pentru viitor.
Expoziția este organizată la inițiativa domnului Dorinel Hotnogu, consilier la Primăria Reșița și beneficiază de sprijinul Consiliului Județean Constanța.
Vernisajul are loc joi, 1 septembrie, la ora 17
Curator: Mădălina Mirea
Co – curator: Smaranda Ciubotaru
Parteneri: H’Art Gallery; ArtAcces Gallery; Consiliul Județean Consanta; Primăria Orașului Reșița
Parteneri media: Observator Cultural; Modernism.ro, Propagarta, Radio Constanța
Programul muzeului: miercuri-duminică, orele 10.00-18.00 (luni, marți-închis)

Details

Start:
1 septembrie, 2022
End:
2 octombrie, 2022
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1730040277370579&set=a.139608653080424

Organizer

Muzeul de Artă Constanţa

Venue

Muzeul de Artă Constanţa
Bulevardul Tomis nr. 82 - 84
Constanţa, Romania
+ Google Map
View Venue Website