Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța găzduiește Conferința Internațională de Arheologie Aeriană, organizată în parteneriat cu Aerial Archaeology Research Group.

12 septembrie, 2019 - 14 septembrie, 2019

În perioada 12–14 Septembrie 2019, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța găzduiește Conferința Internațională de Arheologie Aeriană, organizată în parteneriat cu Aerial Archaeology Research Group.
Evenimentul reunește peste 60 de specialiști din: Marea Britanie, România, Germania, Polonia, Ungaria, Austria, Belgia, Italia, Republica Cehă, Lituania, Croația, Norvegia, Cipru, Irlanda.
Temele abordate sunt grupate pe cinci secțiuni, care tratează subiecte referitoare la: arheologia aeriană în România și, în special, în zona Mării Negre, aplicații și studii de caz care implică integrarea metodelor aeriene în dezvoltarea infrastructurii la nivel mondial, eficiența dronelor și tehnologiei spațiale în prospecțiunile arheologice, aspecte metodologice și teoretice în distribuția materialelor arheologice în peisaj,
evoluția metodei, teoriei și aplicațiilor arheologiei aeriene în următorul deceniu – o provocare pentru noile generații de cercetători.
Lucrările conferinței se vor desfășura în zilele de 12 și 13 septembrie, iar pe 14 septembrie este programată o excursie documentară la Complexul Muzeal Tropaeum Traiani de la Adamclisi.
Detalii referitoare la acest eveniment se găsesc on-line la următoarele adrese:
https://www.minac.ro/aarg2019.html
https://aarg2019.a-a-r-g.eu/

Detalii

Începe:
12 septembrie, 2019
Se termină:
14 septembrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Piața Ovidiu, 12
Constanța, Constanța 900745 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare