Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, organizează în perioada 28 septembrie – 14 noiembrie 2023 expoziția temporară „Specii invazive din România de interes pentru Uniunea Europeană”.

28 septembrie, 2023 - 14 noiembrie, 2023

🦋Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, organizează în perioada 28 septembrie – 14 noiembrie 2023 expoziția temporară „Specii invazive din România de interes pentru Uniunea Europeană”.
🐢🌿Expoziția aduce în atenția publicului vizitator problema speciilor de plante și animale invazive sau cu potențial invaziv semnalate pe teritoriul țării, ce prezintă interes și la nivel european. Prin intermediul materialelor infografice și a biogrupelor din expoziție se prezintă informații referitoare la originea speciilor invazive, căile de pătrundere în flora și fauna României, habitatele invadate și impactul acestora asupra biodiversității autohtone, sănătății oamenilor și economiei.
🏦Expoziția a fost concepută și realizată de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea în colaborare cu Universitatea din București și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în cadrul proiectului „Managementul adecvat al speciilor invazive din România”. Sunt prezentate, de asemenea, platformele ce pot fi accesate de public pentru semnalarea speciilor alogene invazive observate în jurul locuințelor/localităților sau în diverse ecosisteme.
🍀Expoziția se dorește a fi un mijloc de informare și educare a publicului privind cunoașterea și prevenirea răspândirii speciilor alogene invazive, precum și de încurajare a participării voluntare a acestuia la monitorizarea și acțiunile de eradicare a acestor specii.
Deschiderea expoziției va avea loc joi, 28 septembrie 2023, ora 12:00, la sediul Muzeului de Științele Naturii Dorohoi.

Details

Start:
28 septembrie, 2023
End:
14 noiembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=3533907390204020&set=a.1510937419167704

Organizers

Muzeul de Științele Naturii Dorohoi
Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea

Venue

Muzeul de Științele Naturii – Dorohoi
Str. Al. I. Cuza nr. 43
Dorohoi, Botoșani 715200 Romania
+ Google Map