Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Muzeul Golești găzduiește expoziția de colaje textile și lucrări de pictură realizate după colaje textile intitulată Fragmente şi detalii dintr-un întreg, aparținând designer-ului Stela Maria Lucici.

25 aprilie - 12 iunie

Hristos a Înviat!
Vă invităm la un nou eveniment marca Muzeul Goleşti
În data de 25 aprilie 2023 va fi deschisă în Sala de Artă Contemporană a Muzeului Golești expoziția de colaje textile și lucrări de pictură realizate după colaje textile intitulată Fragmente şi detalii dintr-un întreg, aparținând designer-ului Stela Maria Lucici.
Artista s-a născut la 6 februarie 1956, în Arad. În anul 1982 a absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București, specializarea arte decorative, unde a avut profesori exceptionali precum Andrei Pleșu, Anca Oroveanu sau Lucia Ioan.
A debutat în anul 1984 cu o expoziție de ceramică utilitară, la Galeria UAP Metopa- Pitești.
A participat la nenumărate simpozioane și tabere de creație și a avut peste 50 de expoziții personale și de grup.
În anul 1997 a obtinut Premiul I pentru Modă, Timișoara.
Despre artistă, criticul de artă Ana Amelia Dincă afirma:
“Stela Maria Lucici este o artistă nuanțată în exprimarea plastică, foarte expresivă și sigură pe mijloacele de reprezentare. Elementele vegetale utilizate ca motiv de plecare al multor configurații sunt ferestre către jocul cu formele, cu tonurile și cu sugestiile geometrice, care potențează un discurs vizual ținut sub control de o experiență de atelier susținută. Caracterul decorativ al compozițiilor artistei este dublat de efecte picturale, iar pictura sa lasă la vedere justețea desenului stăpânit și criteriile compoziționale subsumate în abordări de maximă ținută stilistică.”
În expoziția de la Golești artista prezintă lucrări alcătuite din elemente inspirate de natură, elemente geometrice și elemente livrate de un imaginar fantastic. Aceasta va putea fi vizitată până pe data de 12 iunie 2023.
Curator: Nicoleta Popa Grigore

Detalii

Începe:
25 aprilie
Se termină:
12 iunie
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=266350639072208&set=a.208706118169994

Organizator

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești
Str. Banu Radu Golescu, Golești
Ștefănești, Argeș 117717 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare