Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Județean Buzău organizează cea de-a XXI-a ediție a sesiunii de comunicări științifice „Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate”.

9 mai

📢„Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate”, ediția a XXI-a
Muzeul Județean Buzău organizează cea de-a XXI-a ediție a sesiunii de comunicări științifice „Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate”.
#Programul manifestării include comunicări reunite în cadrul a trei secțiuni:
I. Preistoria Carpaților de Curbură și a zonelor învecinate;
II. Habitat și morminte din epoca fierului;
III. Arheologia antichității târzii și a evului mediu timpuriu.
Vor fi susținute 52 de comunicări care vor aborda teme diverse privind noi descoperiri arheologice, precum și utilizarea metodelor interdisciplinare în cercetarea arheologică.
La această activitate științifică, alături de specialiștii muzeului, participă invitați de la mai multe instituții de profil din România și Republica Moldova, printre care se află: Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”, București; Institutul de Arheologie și Istoria Artei, Cluj; Institutul de Arheologie Iași; Universitatea București; Universitatea din Pitești; Universitatea „Valahia” din Târgoviște; Universitatea Al. I. Cuza, Iași; Universitatea Ștefan cel Mare, Suceava; Muzeul Național de Istorie a României; Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei; Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța; Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Sfântu Gheorghe; Complexul Muzeal Național Neamț; Muzeul Județean Argeș; Muzeul Județean Botoșani; Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova; Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău; Muzeul Vrancei, Focșani; Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă (Republica Moldova); Muzeul Național de Istorie a Moldovei (Republica Moldova);
📆Deschiderea oficială a sesiunii științifice va avea loc marți, 9 mai, ora 14.00, în sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău. Comunicările științifice și discuțiile circumscrise temelor celor 3 secțiuni vor fi prezentate în după-amiaza zilei de 9 mai și pe tot parcursul zilei următoare, în sălile amenajate în acest sens în cadrul spațiului expozițional al muzeului.

Organizator

Muzeul Județean Buzău
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Buzău
B-dul Nicolae Bălcescu nr. 50
Buzău, Buzău 120360 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare