Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” organizează luni, 5 decembrie 2022, ora 18.00, Recital cameral de Ziua Națională a României și Comemorării împlinirii a 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria de la Alba Iulia

5 decembrie, 2022

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” organizează luni, 5 decembrie 2022, ora 18.00, la sediul muzeului din Ploieşti, B-dul Independenţei nr. 1,
Recital cameral
de
Ziua Națională a României
și
Comemorării împlinirii a 100 de ani de la încoronarea
Regelui Ferdinand și a Reginei Maria
de la Alba Iulia (15.10.1922)
În program:
1. Hilda Jerea – 7 dansuri românești
2. Paul Constantinescu –Sonatina pentru vioară și pian(1993)
3. Bela Bartk – 6 dansuri românești, sz. 56
4. George Enescu – Sonata a 3-a în la minor, op. 25 pentru pian și vioară „În caracter popular românesc”
ELIZA PUCHIANU – biografie artistică
Eliza Puchianu este o solistă activă și o pianistă colaboratoare foarte apreciată. Absolvă studiile de licență în 2015 la Academia Regală de Muzică din Irlanda (RIAM) la Dublin, clasa prof. Raemonn Keary. Apare ca pianistă solistă la Museum of Fine Arts Boston în cadrul stagiunii Sound Bites 2016 în urma câștigării Yamaha Scholarship for Pianists (2014), concertul reprezentând debutul său pianistic în Statele Unite ale Americii.
Eliza Puchianu a concertat în repetate rânduri pe scenele din Boston, fiind, de asemenea, câștigătoarea unei burse integrale în cadrul festivalului de muzică de cameră Harvard Cultural Collaborative. Absolvă studiile de Master în 2019 la College of fine Arts, Boston.
Activitatea sa se extinde atât în domeniul acompaniamentului: colaborează cu “Wexford Opera Festival” – 2013, “Opera Briefs” – 2013 și 2014, “Edinburgh Festival” – 2011, Concursul Internațional „George Enescu” – 2014, Concursul Internațional “Jeunesses Musicales” – 2015, Academia de Muzică, Sighișoara – 2016 – 2018, a fost selectata ca acompaniatoare a programului STEP de la Boston Symphony Hall (2018); profesor acompaniator / șef de catedră la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” – 2019-2021, iar în prezent prof. acompaniator la Colegiul Național de Muzică „Dinu Lipatti” din capitală.
Susține numeroase recitaluri camerale de duo și trio cu pian de diferite facturi: Turneul “Metamorphosis”- sincretism artistic: muzică, euritmie și poezie, Concert trio susținut la Bastionul Artiștilor – Brașov, în cadrul Festivalului „Jazz up”, Recital duo – în parteneriat cu Muzeul Național.
Concertele și recitalurile sale au purtat-o pe scene din Haga, Amsterdam, Varșovia, Bielsko, Paris, Veneția, Viena, Vilnius, Bratislava, Padova, Ulm, Traunstein și Las Palmas. Eliza Puchianu a concertat ca solistă cu Orchestra Națională Radio, precum și cu orchestra RIAMSO – pe scena National Concert Hall din Dublin și Castalia Hall din Kilkenny, sau de Orchestra din Lima, Peru în cadrul Festivalul “Musician’s of the World” / 14.08.2022
Participă activ la Cursuri de măiestrie, având prilejul să lucreze cu pianiști cunoscuți, precum Viniciu Moroianu, Borys Petrushansky, Lylia Zilberstein, Dan Grigore, Roy Howat.
În activitatea didactică acumulează multă experiență – enumerăm poziții ca profesor la Leesson Park School of Music, Irlanda (2014-2016), Steinert M.& Sons Piano Academy, SUA (2018-2019) și apartenența în juriile concursurilor de pian Allegretto, Brownissimo și Lirika Piano Competition din București (2019, 2020, 2021).
În prezent se concentrează pe construirea unor repertorii pianistice mai puțin cunoscute, în special ocupându-se de creația muzicală a compozitoarelor din secolele XVIII-XIX-XX.
ARON CAVASSI – biografie artistică
Născut la Freiburg, Germania, reprezintă a cincea generație de muzicieni din familie. Este laureatul a peste 50 de premii naționale și internaționale, care l-au recomandat pentru o serie de colaborări cu TVR, televiziunea Trinitas, Radio România Muzical, Institutul Cultural Român din Berlin, Graz, București.
Absolvă studiile de licență în 2019 la Universitatea de Arte (UDK) din Berlin, clasa prof. Marianne Boettcher. În prezent este masterand la Universitatea Națională de Muzică București, clasa prof. Gabriel Croitoru și are o activitate bogată în cadrul UNMB: Concert-maestru al Orchestrei Universitaria în stagiunea “Noi dăm tonul”(2021-2022), Solist concertist al Orchestrei Universitaria, Solist concertist în cadrul Festivalului “Chei”/ 2022.
Membru al Orchestrei Române de Tineret cu care a concertat în repetate rânduri, sub conducerea unor cunoscuți dirijori, precum Cristian Mandeal, Cristian Măcelaru, Gabriel Bebeșelea, în diferite săli de concert importante: în țară (București, Sinaia, Sibiu, Timișoara, Iași), dar și în afara țării, cu evenimente la Konzerthaus Berlin (Young EuroClassics 2021) și Dubai, în cadrul EXP 2020.
Susține numeroase recitaluri camerale de duo și trio cu pian, participă activ la cursuri de specializare conduse de celebrii violoniști-pedagogi Pierre Amoyal, Boris Kushnir, Sergey Kravchenko, Latica-Honda Rosenberg, Dmitri Tombassov, – Svetlana Makarova, Pawel Vernikov (ca student al Academiei „Santa Cecilia” di Bergamo), Maxim Vengerov și Liviu Prunaru (ca bursier al Academiei “Menuhin”, Gstadt/Elveția), Remus Azoiței (“Summer Music Academy”, Sinaia).
Recent s-a lansat și în activitatea didactică și de jurizare a concursurilor dedicate muzicii clasice: Concursul Național de Interpretare “Scherzo”- 2021, Concursul Național de Interpretare “Muzica Vindecă”- 2021.
Pentru detalii vă stă la dispoziție Departamentul – Servicii educative, relaţii publice şi documentare din cadrul Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”:
Tel./fax: 0244 511375, tel. 0244 522264.

Organizator

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”
B-dul Independenței nr. 1 (O.P:1, C.P. 2)
Ploiești, Prahova 100028 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare