Loading Events

« All Events

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș va găzdui în perioada 5 august – 18 septembrie 2022 o expoziție inedită intitulată „Jandarmeria Română 1850 – 2020”.

5 August - 18 September

👉 Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș va găzdui în perioada 5 august – 18 septembrie 2022 o expoziție inedită intitulată „Jandarmeria Română 1850 – 2020”.
✅ Expoziția reprezintă rezultatul unei colaborări de succes dintre Muzeul Național de Istorie a României, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Muzeul Jandarmeriei Române, Asociația RoMilitaria, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Consiliul Județean Maramureș și Inspectoratul de Jandarmi Județean ‘’Pintea Viteazul’’ Maramureș.
❗️În aceste zile se lucrează la pregătirea acestei expozițiii și așa cum v-am obișnuit până acum, vă prezentăm câteva secvențe din making-of-ul ei.
Ca să nu stricăm chiar toată surpriza, vă spunem doar atât:
👮‍♀️👮 Expoziția a fost gândită și organizată cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. În cadrul acesteia vor putea fi admirate o serie de piese de patrimoniu și obiecte cu valoare istorică, distincții militare, brevete, documente, fotografii, periodice de specialitate, elemente uniformologice și de echipament care provin din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României, Muzeului Jandarmeriei Române și al Asociației RoMilitaria, alături de numeroase replici de uniforme realizate în cadrul proiectului ,,Neamurile trăiesc și devin eterne prin păstrarea memoriei eroilor lor – Nicolae Iorga – In memoriam eroilor jandarmi 1918-2018”.
👉 În două zile, adică în 5 august de la ora 12, vă așteptăm cu drag la vernisaj, în Clădirea Pavilionară a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Organizer

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare
Str. Dealul Florilor nr. 1
Baia Mare, Maramureș 430165 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.