Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Muzeul Județean de Istorie și Artă – Zalău organizează simpozionul științific cu tema Familia Maniu în istoria românilor.

17 mai - 1 august

În anul 2023 se împlinesc 150 de ani de la nașterea marelui om politic Iuliu Maniu și 70 de ani de la tragicul său sfârșit, în temnița comunistă de la Sighetu Marmației. De asemenea, la 10 septembrie 2023, se împlinesc 190 de ani de la nașterea lui Ioan Maniu, personalitate marcantă a Sălajului din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

În acest context aniversar-comemorativ, Muzeul Județean de Istorie și Artă – Zalău și Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin, în parteneriat cu Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca, organizează simpozionul științific cu tema Familia Maniu în istoria românilor.

Lucrările simpozionului științific se vor desfășura în perioada 7-8 septembrie 2023, la Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin și vor cuprinde două secțiuni tematice:

  1. Ioan Maniu și epoca luptelor naționale din a doua jumătate a secolului al XIX-lea;
  2. Viața și activitatea lui Iuliu Maniu, în contextul epocii.

Având în vedere preocupările pe care le aveți în domeniu, vă adresăm invitația de a participa la lucrările simpozionului științific.

Pentru buna desfășurare a demersului nostru științific, vă rugăm să ne trimiteți titlul și rezumatul comunicării dumneavoastră până la data de 1 august 2023, pe adresa de email: marinpop07@yahoo.com

Organizatorii își rezervă dreptul de a selecționa lucrările ce vor fi susținute în cadrul simpozionului.

Cazarea și masa participanților vor fi asigurate de către organizatori.

În speranța că ne veți onora cu prezența, vă mulțumim anticipat.

Detalii

Începe:
17 mai
Se termină:
1 august
Eveniment Category:
Site web:
https://muzeuzalau.ro/invitatie-simpozion-stiintific-cu-tema-familia-maniu-in-istoria-romanilor/

Organizator

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău
Vezi site-ul web Organizator