Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Judeţean Teleorman, în colaborare cu Goyart International – Spania, vă invită începând cu data de 3 iulie 2020 să vizitați expoziția de artă plastică „PRIVIND SPRE IBEROAMERICA”.

3 iulie - 5 august

Muzeul Judeţean Teleorman, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, în colaborare cu Goyart International – Spania, vă invită începând cu data de 3 iulie 2020, ora 11.00, să vizitați expoziția de artă plastică „PRIVIND SPRE IBEROAMERICA”.
Colaborarea cu Goyart s-a materializat până în prezent la organizarea altor două expoziții de artă, în 2016 și 2017, în cadrul „Turneelor Internaționale Goyart – destinația România”, proiect prin care galeria de artă spaniolă conectează diversele culturi ale lumii prin intermediul expozițiilor de profil.
De această dată va fi abordată o formulă ce reunește lucrări ale unor artiști plastici din Spania, precum și dintr-o serie de țări din America Latină, respectiv Columbia, Ecuador, Mexic, Uruguay, Venezuela. Astfel, în sala „Auditorium” a muzeului din Alexandria vor fi expuse 46 de lucrări semnate de 45 de artiști plastici. Lucrările, ce abordează teme diferite – peisaj, peisaj urban, natură statică, portret, nud, compoziție modernă – sunt realizate în tehnici precum: pictura în ulei, grafica, gravura, tehnica laviului, acvaforte, colajul, tehnica mixtă, ceramica.
În condițiile pandemiei actuale, în care granițele se redeschid treptat, Muzeul Județean Teleorman își deschide porțile spre a primi această expoziție de artă iberoamericană. Astăzi, din păcate, nu se poate face un vernisaj obișnuit iar autorii lucrărilor nu pot fi prezenți, așa cum s-a dorit atunci când expoziția a fost planificată. Însă, prin intermediul lucrărilor, îi simțim alături de noi, transmițând prin cromatică mesaje, sentimente și trăiri.
Organizarea acestei expoziții nu ar fi fost posibilă fără implicarea domnului Gorgonio Sanjuán, reprezentantul Goyart, cel care organizează de opt ani de zile asemenea turnee artistice în România. De asemenea, o contribuție importantă are și domnul Tudor Serbanescu, artist plastic teleormănean și promotor al valorilor culturale teleormănene. Lista colaboratorilor este completată și de trei asociații de arte vizuale din Spania, Mexic și Columbia: ITACA, CSIART și Espacio Compartido Jaime Ruiz Montes.
Expoziția va rămâne deschisă pentru public până la data de 5 august a.c., iar vizitarea se va putea face de luni până vineri, între orele 9.00-17.00, în condițiile respectării măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-COV-2.

Detalii

Începere:
3 iulie
Se termină:
5 august
Eveniment Category:

Organizator

Muzeul Județean Teleorman
Telefon:
0247-314761
Sit web:
www.muzeulteleorman.ro

Loc de întâlnire

Muzeul Județean Teleorman – Alexandria
str. 1848 nr. 1
Alexandria, Teleorman 140033 Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.muzeulteleorman.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *