Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Judeţean Teleorman organizează în perioada 27 iulie – 19 august a.c. a VII-a ediţie a proiectului educaţional „Şcoala de vară”.

27 July, 2021 - 19 August, 2021

ŞCOALA DE VARĂ 2021
Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează în perioada 27 iulie – 19 august a.c. a VII-a ediţie a proiectului educaţional „Şcoala de vară”. Proiectul se adresează elevilor din ciclul primar şi gimnazial şi va cuprinde patru ateliere: „Povestea podoabelor de mână”, „Cu mâinile în lut”, „Vază de flori în stil Art Deco”, „Arta decorării ceramicii”, fiecare dintre ele desfâșurându-se de câte două ori, conform programului detaliat mai jos:
Atelier: POVESTEA PODOABELOR DE MÂNĂ – BRĂȚARA
Grup ţintă: copii cu vârsta între 6-14 ani
Obiective: – dobândirea de cunoștințe despre semnificația, arta și tehnica de realizare a brățărilor de mână
– dezvoltarea creativității, atenției şi abilităţilor practice ale copiilor
Durata de desfăşurare: 2 ore
Data de desfăşurare: 27 iulie, orele 10.00-12.00
29 iulie, orele 10.00-12.00
Descriere: – În cadrul atelierului vor fi prezentate o evoluție a podoabelor de mână, însemnătatea și simbolistica acestora în diverse epoci, toate exemplificate prin intermediul unei prezentări PowerPoint precum și prin observația directă a unor obiecte tematice expuse în cadrul expozițiilor permanente ale muzeului. Partea teoretică va fi urmată de activitatea practică în cadrul căreia copii vor realiza brățări de mână din mărgele din diverse tipuri de materiale, forme și culori și vor primi informații despre tehnica efectuării unor podoabe de mână.
Mărime grup: minim 5 – maxim 15 elevi
Taxă de participare: 15 lei
Titlu: CU MÂINILE ÎN LUT
Grup țintă: copii cu vârsta între 6-14 ani
Obiective: – atelierul își propune familiarizarea copiilor cu o îndeletnicire a oamenilor veche de mii – modelajul în lut – dezvoltarea creativității și a îndemânării prin lucrul cu lutul.
Durata de desfăşurare: 2 ore
Data de desfăşurare: 3 august, orele 10.00-12.00
5 august, orele 10.00-12.00
Descriere: – În cadrul atelierului copiii vor avea parte de o experiență aproape magică prin care vor cunoaște textura lutului și vor transforma o mână de lut în trei obiecte: o plăcuță cu număr de casă, o plăcuță având ca model un vas și un opaiț sau un vas din lut.
Mărime grup: minim 5 – maxim 15 elevi
Taxă de participare: 15 lei
Titlu : VAZĂ DE FLORI ÎN STIL ART DECO
Grup țintă: copii cu vârsta între 6-14 ani
Obiective: – descoperirea și dezvoltarea creativității și a simțului artistic precum și dobândirea de noi cunoștințe
Durata de desfășurare: 2 ore
Data de desfășurare: 10 august, orele 10.00-12.00
12 august, orele 10.00-12.00
Descriere: – Stilul Art Deco poate fi regăsit la elemente de decor într-o cameră, dar și la clădiri impresionante construite astfel.
Atelierul își propune să decoreze în acest stil obiecte simple, să le transforme prin folosirea de materiale mate sau satinate, în culori îndrăznețe și în contrast, diferite ornamente specifice, combinând echilibrat simplul și geometricul.
Mărime grup: minim 5 – maxim 10 elevi
Taxă de participare: 15 lei
Titlu: ARTA DECORĂRII CERAMICII
Grup țintă: copii cu vârsta între 6-14 ani
Obiective: – familiarizarea cu tehnica de decorare a vaselor din ceramică:
– cultivarea interesului pentru cromatică și simbolistica folosită în decorarea ceramicii;
– dezvoltarea imaginație, creativității dar și a abilităților manuale;
– educarea gustului pentru frumos și a atitudinii creatoare.
Durata de desfăşurare: 2 ore
Data de desfăşurare: 17 august, orele 10.00-12.00
19 august, orele 10.00-12.00
Descriere: – Participanții vor avea de decorat vase din teracotă cu ajutorul culorilor acrilice. Vor primi explicații în legătură cu culorile ce se pot obține în urma combinării, în diferite variante. După ce li se vor prezenta decoruri de pe vase din diferite perioade istorice, copiii vor putea picta și ei pe vase modelele prezentate sau realizate după propria lor imaginație.
Mărime grup: minim 5 – maxim 10 elevi
Taxă de participare: 15 lei
* * *
Înscrierile se fac în perioada 16-23 iulie, prin trimiterea fișei de înscriere la adresa de email a muzeului, respectiv muzjudteleorman@yahoo.com, cu subiectul „Scoala de vara 2021” sau la sediul Muzeului Judeţean Teleorman, din Alexandria, str. 1848, nr.1 (secretariat).
Descrierea atelierelor şi formularul de înscriere se găsesc la secretariatul instituţiei sau se pot descărca accesând următorul link:
(copiați linkul direct în browserul pe care îl folosiți).
* * *
Un copil poate opta pentru maxim 3 ateliere, în limita numărului de participanți specific pentru fiecare dintre ateliere. Durata de desfăşurare este estimată la 2 ore, aceasta putându-se extinde cu până la 1/2 oră. În taxa de participare este inclusă şi vizitarea muzeului.
Menţionăm că taxa de participare pentru un atelier este de 15 lei/elev şi va fi achitată în ziua participării propriu-zise la atelier, la casieria instituţiei.

Details

Start:
27 July, 2021
End:
19 August, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean Teleorman
Phone:
0247-314761
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Teleorman – Alexandria
str. 1848 nr. 1
Alexandria, Teleorman 140033 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.