Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Mitropoliei Clujului vă invită joi, 31 martie 2022, începând cu ora 19.00, la o nouă seară culturală, o întâlnire care va reuni sub aceeași cupolă trei din muzele culturii: poezia, muzica și istoria.

31 March

Dragi prieteni ai Muzeului Mitropoliei Clujului,
Sub genericul „Carte, Poezie și Cântec românesc”, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și Muzeul Mitropoliei Clujului vă invită joi, 31 martie 2022, începând cu ora 19.00, la o nouă seară culturală, o întâlnire care va reuni sub aceeași cupolă trei din muzele culturii: poezia, muzica și istoria.
Ne vom bucura de participarea și cuvântul ÎPS. Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, de magistrala interpretare a Maestrului Dorel Vișan și de momentele muzicale autentice oferite de Pr. Doru Gheaja și de un grup al Ansamblului ICOANE, coordonat de Maestrul Ioan Bocșa.
Întâlnirea va prilejui și lansarea Calendarului Renașterea pe anul 2022, publicație ajunsă, iată, la cel de-al cincilea număr din seria nouă, în cele 836 de pagini fiind detaliată atât bogata activitate a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului cât și, fiind un an dedicat vrednicului de pomenire Arhiepiscop Teofil Herineanu, memoria și moștenirea acestuia, nu mai puțin de 445 de pagini reliefând personalitatea ilustrului ierarh precum și istoricul bisericilor parohiale edificate în vremea arhipăstoririi vlădicii Teofil. Volumul va fi prezentat de Cs. III. Dr. Mircea Gheorghe Abrudan și de Pr. Dr. Cornel Coprean, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.
Vă invităm pe toți să fiți parte la un eveniment în care poezia, muzica și istoria se vor întrepătrunde spre bucuria minții și a inimii.
Vă așteptăm cu drag!

Organizer

Muzeul Mitropoliei Clujului – Colecţia muzeală a Mitropoliei Ortodoxe Cluj
View Organizer Website

Venue

Muzeul Mitropoliei Clujului – Colecţia muzeală a Mitropoliei Ortodoxe Cluj
Piaţa Avram Iancu nr. 18, et. 2
Cluj-Napoca, Cluj 400117 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.