Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Municipal Câmpulung are deosebita plăcere de a vă invita să vizitați expoziţia temporară ”Portul popular bărbătesc din zona Muscel”, deschisă în perioada Octombrie – Decembrie 2022 în cadrul Secției de Etnografie și Artă Populară.

18 octombrie, 2022 - 31 decembrie, 2022

📜 Muzeul Municipal Câmpulung are deosebita plăcere de a vă invita să vizitați expoziţia temporară ”Portul popular bărbătesc din zona Muscel”, deschisă în perioada Octombrie – Decembrie 2022 în cadrul Secției de Etnografie și Artă Populară.
Toți cei ce vor trece pragul expoziției au prilejul de a admira 60 de piese de port bărbătesc, multe dintre ele de la începutul Secolului al XX-lea, precum: ițari, cămăși bărbătești, bete, veste, bitușcă, zeghe, dar și o colecție impresionantă de fotografii de epocă executate în atelierul fotografic Ioan Munteanu din Câmpulung. Fotografii ce au suprins, în vremuri demult apuse, portrete de bărbați îmbrăcați în costume populare, cupluri de tineri căsătoriți și grupuri familiale purtând portul popular din zona Muscel.
Vă așteptăm să vizitați expoziția pentru a afla mai multe date despre apariția și evoluția portului popular în arealul argeșean și, nu în ultimul rând, pentru a vedea Muscelul de ieri prin ochii celebrului fotograf Ioan Munteanu.
📸Atelierul fotografic Ioan Munteanu
Atelierul artistului fotograf Ioan Munteanu a funcționat în Câmpulung Muscel, pe strada Negru Vodă nr.120, în perioada 1 mai 1924 – 28 mai 1946.
În aprilie 1924, fotograful Ioan Munteanu își informează clientela din județul Muscel că nu mai lucrează în atelierul Cavallar, având instalat propriu atelier în curtea Bărăției (Boulevard). Nu numai țăranii îmbrăcați în costume populare muscelene au fost protagoniștii fotografului, ci și peisaje din orașul Câmpulung și a zonei înconjurătoare, monumente istorice și laice (azi unele dintre ele dispărute), personalități ale vremii (oameni politici, profesori, generali, etc.) și evenimente importante din ciclul vieții.

Detalii

Începe:
18 octombrie, 2022
Se termină:
31 decembrie, 2022
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/Muzeul.Campulung/photos/a.1048042358600135/8280085215395777

Organizator

Muzeul Municipal din Câmpulung
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Municipal Câmpulung. Secția de Etnografie și Artă Populară
Str. Republicii nr. 5
Câmpulung, Argeș 115100 Romania
+ Hartă Google