Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Municipal Câmpulung are plăcerea de a vă invita la un tur al unei expoziții personale de debut în cadrul căreia veți putea admira o serie de lucrări grafice semnate de tânărul artist Ion Fuscel.

13 octombrie, 2023 - 30 noiembrie, 2023

Muzeul Municipal Câmpulung are plăcerea de a vă invita la un tur al unei expoziții personale de debut în cadrul căreia veți putea admira o serie de lucrări grafice semnate de tânărul artist Ion Fuscel.
Expoziția, deschisă până la finalul lunii Noiembrie 2023, găzduită de Secția de Istorie și Artă Plastică, cuprinde „DOAR OAMENI…”.
De pe simeze, expresivitatea a zeci de chipuri în alb – negru sau color îşi dezvăluie în faţa privitorului părţi din suflete, sentimente văzute de artist dincolo de privirea fiecărui chip surprins într-o reală operă de artă.
Rând pe rând, portretele evidenţiază: inocența, înțelepciunea, feminitatea, notorietatea, meditația și inspirația. Feţe, de copii, de femei, de seniori sau de celebrităţi, îşi expun sentimentele cele mai pregnante, măiestria artistului fiind nu numai artă, ci o multitudine de stări sufleteşti.
Vineri, 13 Octombrie a.c., la ora 17.00, va avea loc vernisajul expoziţiei.
Vă aşteptăm cu mult drag!
*Autorul colecţiei de portrete, artistul Ion Fuscel, a absolvit la Universitatea din Pitești, specializarea Artă Sacră și master cu specializarea Restaurarea icoanei, a picturii murale și de șevalet.
După absolvire a lucrat la nu mai puțin de zece șantiere de pictură murală și restaurare frescă, în: Brăila, Prahova – Câmpina, Râmnicu Vâlcea – Bărbătești, Pătrunsa, Argeș – Rădești, Ilfov – Cernica.
Ion Fuscel a fost membru al selecției de artiști în cadrul proiectului ARTEC finanțat de UE prin programul Europa Creativă, în compania unor artiști consacrați, ocazie cu care a expus în parteneriat la Câmpulung, Cluj și Bruxelles.
Din anul 2016, desfășoară o activitate susținută la Muzeul Municipal Câmpulung ca restaurator, dar și ca pedagog artistic, cu participare la nenumărate ateliere de creație și activități organizate de muzeu.
„Frumuseţea exterioară este partea vizibilă a frumuseţii interioare. Şi ea se manifestă prin lumina care iese din ochii fiecăruia. Nu are de a face dacă persoana e prost îmbrăcată, dacă nu respectă canoanele eleganţei sau dacă nici măcar nu se sinchiseşte de părerea celor care îi stau în preajmă. Ochii sunt oglinda sufletului şi reflectă tot ce pare a fi ascuns. Dar, dincolo de puterea de a străluci, ochii mai au o virtute: sunt o oglindă. Şi reflectă pe cine îi admiră. Astfel, dacă sufletul celui care observă este întunecat, el îşi va vedea întotdeauna propria urâţenie. Deoarece, ca orice oglindă, ochii înapoiază fiecăruia dintre noi imaginea propriului nostru chip.” – Paulo Coelho în Manuscrisul găsit la Accra.

Details

Start:
13 octombrie, 2023
End:
30 noiembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1081056859900379&set=a.1021910169148382

Organizer

Muzeul Municipal din Câmpulung
View Organizer Website

Venue

Muzeul Municipal din Câmpulung
Str. Negru Vodă nr. 119
Câmpulung, Argeș 115100 Romania
+ Google Map
View Venue Website