Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Municipal Câmpulung va găzdui un seminar de istorie modernă românească, intitulat ”Din vremea lui Caragea”, vineri, 9 decembrie 2022

9 decembrie, 2022

📜 SEMINAR DE ISTORIE ROMÂNESCĂ
”DIN VREMEA LUI CARAGEA”
👉 Vineri, 9 decembrie 2022, orele 16.00, Secția de #Istorie și Artă Plastică din cadrul #Muzeul Municipal Campulung va găzdui un seminar de istorie modernă românească, intitulat ”Din vremea lui Caragea”, organizat de studenții și masteranzii specializării Istorie de la #Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte – Universitatea din #Pitești, în colaborare cu Asociația #Historia Renascita.
Sub directa îndrumare a profesorilor, conf. univ. dr. Claudiu-Ion Neagoe și asist. univ. drd. Ovidiu Vasile Udrescu, studenții si masteranzii vor încerca să reconstituie cele mai importante aspecte ale domniei lui Ioan Gheorghe #Caragea, domn al Țării Românești în perioada 1812 – 1818, pe baza surselor istorice existente și a unui număr apreciabil de lucrări de specialitate, considerate relevante pentru acest demers.
Prin intermediul acestui important eveniment cultural – științific, participanții se vor familiariza cu tipul de prezentare și dezbatere publică. Totodată, studenții și masteranzii, vor avea posibilitatea de a își pune în valoare cercetările intreprinse anterior, cu intenția clară de a suscita interesul publicului larg cu privire la o temă prea puțin cunoscută din istoria modernă a românilor.
Pentru o mai bună ilustrare a domniei lui Caragea, respectiv a perioadei de final a epocii fanariote în Țara Românească, membrii Asociației Historia Renascita vor realiza o reconstituire a veșmintelor și a echipamentului unei categorii militare din vremea domnului fanariot, aceea a arnăuților.
Evenimentul se va încheia cu o succintă prezentare a lucrării ”Arnăuții în Țările Române, între secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, aparuă la Editura Mega din Cluj, în acest an.
📨Cu acest prilej avem deosebita plăcere de a vă invita să luați parte la acest seminar care, cu siguranță, o să vă capteze atenția prin subiectul pus în discuție și prin ”cadoul” ilustrativ oferit de către organizatori.
Cu prețuire și mulțumiri anticipate,
Din partea organizatorilor:
Conf. univ. dr. Claudiu-Ion Neagoe
Asist. univ. drd. Ovidiu Vasile Udrescu
Din partea gazdelor:
Manager MMC Alexandru OPREA

Detalii

Dată:
9 decembrie, 2022
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/Muzeul.Campulung/photos/a.1048042358600135/8514243765313253/

Organizator

Muzeul Municipal din Câmpulung
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Municipal din Câmpulung
Str. Negru Vodă nr. 119
Câmpulung, Argeș 115100 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare