Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Muzeul Municipal Câmpulung vă invită să vizitați expoziția temporară: ”Mihai Tican Rumano – surprinzătoarea viață a unui scriitor – călător muscelean”, deschisă în perioada Iunie – Iulie 2021

Mihai Tican Rumano – surprinzătoarea viață a unui scriitor – călător muscelean
”Nesațul meu de a călători n-a fost alimentat de nici o ambiție deșartă, pentru că pe acest tiran l-am purtat în mine, așa cum își poartă licuriciul lumina.” – Mihai Tican Rumano
Muzeul Municipal Câmpulung vă invită să vizitați expoziția temporară: ”Mihai Tican Rumano – surprinzătoarea viață a unui scriitor – călător muscelean”, deschisă în perioada Iunie – Iulie 2021, în cadrul Secţiei de Istorie și Artă Plastică.
Publicul vizitator are posibilitatea de a descoperi multe detalii fascinante despre viața și opera scriitorului, ziaristului și exploratorului muscelean Mihai Tican Rumano.
Expoziția temporară cuprinde un număr de 70 de obiecte, precum: decorații, cărți, ziare, reviste, pipe, cărți de vizită, fotografii, etc.
Mihai Tican Rumano a fost nu numai scriitor, ci un și pasionat călător. S-a născut în satul Berevoiești, din județul Muscel la 2 iulie 1895.
Aventurierul cu condei, Mihai Tican Rumano, a fost și un împătimit colecționar de artă românească. În ultimii săi ani de viață a decis să doneze întreaga sa colecție Muzeului Câmpulung Muscel și satului natal – Berevoești.
Lăsând în urma sa o impresionantă zestre culturală, scriitorul – călător a încetat din viață la data de 20 martie 1967, la București.
Vă așteptăm cu drag să vizitați expoziția noastră!
////

Details

Start:
29 June, 2021
End:
31 July, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipal din Câmpulung
View Organizer Website

Venue

Muzeul Municipal din Câmpulung
Str. Negru Vodă nr. 119
Câmpulung, Argeș 115100 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *