Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași organizează expoziția de fotografie Drum spre România Mare, la vernisajul căreia va fi lansat albumul Maria – Portret de Regină II .

Drumul spre Marea Unire din Decembrie 1918 a fost unul dificil, umbrit de pierderi și sacrificii mari făcute de poporul român în numele înfăptuirii idealului național. Orașul Iași, poate mai mult decât alte orașe și locuri din România, a cunoscut din plin greul războiului și a simțit gravele consecințe pe care o conflagrație mondială le produce. În Moldova s-a păstrat însă nucleul statului în jurul căruia s-a împlinit România în granițele sale istorice. La Iași au venit delegații Basarabiei și Bucovinei pentru a discuta chestiunea Unirii acestor provincii. Se poate spune că la Iași România a reînviat, noul proiect politic născându-se aici.
Din aceste motive, an de an, ne revine datoria de a rememora faptele săvârșite în urmă cu mai bine de 100 de ani de înaintașii noștri. Astfel, de Ziua Națională a României, miercuri, 1 Decembrie 2021, începând cu ora 15:00, Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași organizează expoziția de fotografie Drum spre România Mare, la vernisajul căreia va fi lansat albumul Maria – Portret de Regină II.
Publicul vizitator va avea șansa să descopere fotografii inedite, care înfățișează secvențe din timpul și de după terminarea Primului Război Mondial, și să rememoreze drumul parcurs spre realizarea Marii Uniri din 1918. În cadrul vernisajului, va fi lansat albumul Maria – Portret de Regină II, în paginile căruia se regăsesc fotografii inedite și studii istorice dedicate Suveranei României Mari și Familiei Regale, de care Iașul este profund legat printr-un trecut istoric care a îngemănat, vreme de doi ani, viața orașului cu cea a monarhiei din România.
Prin aceste manifestări culturale, Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași va marca importanța zilei de 1 Decembrie, aducând în conștiința publicului larg opera istorică înfăptuită de români în iarna anului 1918.

Details

Start:
1 December, 2021
End:
8 December, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipal Iași
View Organizer Website

Venue

Muzeul Municipal Iași
str. Zmeu nr 3
Iași, Iași Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *