Loading Events
 
 
🟠Muzeul Municipiului București vă anunță cu bucurie lansarea platformei www.muzeulanimat.ro, parte din proiectul de valorificare a patrimoniului cultural material în mediul digital „Muzeul animat”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
🟣Beneficiarii direcți au fost copiii de 7-14 ani din București, Craiova și Ștefănești, însă proiectul este util și cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial. Fiecare episod din Muzeul animat include informații utile despre obiectul în sine și o activitate practică sub forma realizării unei benzi desenate, având la bază un scenariu original cu replici în rimă, interpretat de copii.
💞Tutorialele de benzi desenate sunt disponibile pe website și pe canalul de YouTube Muzeul animat. Acestora li se alătură șase scurte clipuri video cu muzeografii de specialitate din muzeele mai sus menționate, care explică importanța alegerii acestor obiecte în proiect. Totodată, am realizat și o expoziție virtuală cu o parte din lucrările copiilor care au participat la atelierele de benzi desenate organizate în cadrul proiectului.
Vă rugăm să găsiți toate detaliile în comunicatul nostru de presă: http://muzeulbucurestiului.ro/muzeul-animat-un-proiect…/
HAI ȘI TU ÎN MUZEUL ANIMAT!
📌 Poveștile obiectelor de patrimoniu: http://muzeulanimat.ro/povestile-patrimoniului/
📌 Desenele micilor artiști: http://muzeulanimat.ro/galerie-foto/
📌 Cine suntem, ce ne-am propus și unde vă așteptăm cu drag: http://muzeulanimat.ro/

Details

Start:
17 November
End:
24 November
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *