Loading Events
 
 

Muzeul Municipiului București invită iubitorii de #artăcontemporană la expoziția „Detalii semnificative: EVANGELIA TAKA” la Muzeul Nicolae Minovici

Muzeul Municipiului București invită iubitorii de #artăcontemporană la expoziția „Detalii semnificative: EVANGELIA TAKA”, care va putea fi vizitată la Muzeul Nicolae Minovici în perioada 25 noiembrie 2021 – 15 mai 2022.
Expoziția personală a acestei artiste de origine greacă, activă la București, este găzduită de Sala de conferințe a Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici.
Evangelia Taka surprinde, în această expoziție cu picturi de dimensiuni ample, detalii tratate în manieră hiperrealistă, cu elemente privite parcă la microscop, care aproape că se abstractizează datorită acurateții redării la scară mai mare decât cea reală.
Fie că este vorba despre fragmente ale corpului uman (de la chipuri expresive, compuse inedit, la picioare care doar putem bănui cui ar putea aparține), despre detalii de obiecte uzuale (cum ar fi o bicicletă parcă abandonată la întâmplare pe asfalt), sau despre legume aranjate în compoziții cu evidente virtuți decorative ce ne trimit cu gândul la arta „manjabilă”, toate acestea sunt reprezentate aproape fotografic și cu o plăcere deosebită de redare a texturilor.
Spațiul pictural este decupat deliberat și presupune, la Evangelia Taka, o abordare ludică în care privitorul este invitat să-și imagineze continuarea compoziției.
Mai multe amănunte despre acest nou proiect expozițional vă invităm să citiți aici: https://fb.me/e/3dZaKNISP

Details

Start:
25 November
End:
15 May, 2022
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Muzeul dr. Nicolae Minovici – Muzeul Municipiului București
Str. Dr. Nicolae Minovici nr.1
București, București 013712 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *