Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Municipiului București vă invită la Conferința de Joi, 16 noiembrie 2023, ora 18.30, la Palatul Suțu (Bd Ion C. Brătianu, nr. 2), cu tema „De ce mergem la teatru?” – Andrei Șerban în dialog cu Cristina Rusiecki.

16 noiembrie, 2023

Muzeul Municipiului București vă invită la Conferința de Joi, 16 noiembrie 2023, ora 18.30, la Palatul Suțu (Bd Ion C. Brătianu, nr. 2), cu tema „De ce mergem la teatru?” – Andrei Șerban în dialog cu Cristina Rusiecki.
O viață în teatru pe meridianele lumii. Aclamat în cea mai efervescentă perioadă de experimente ale Companiei La MaMa din New York. Metode de lucru, dar și exerciții spirituale practicate împreună cu Peter Brook. 60 de ani de succese internaționale. Și, totuși, după toți acești ani, Andrei Șerban continuă să se întrebe de ce mergem la teatru. Ne schimbă teatrul viața? Ne curăță de rele? Cât de mult ajută sau strică „political correctness” în teatru și în societate? În fond, ce căutăm la teatru? Dar la spectacolele lui Andrei Șerban?
Andrei Șerban
Un singur regizor român se poate mândri cu spectacole de teatru și operă montate în nu mai puțin de 39 de țări. Andrei Șerban este un bun de patrimoniu. Cooptat de Ellen Stewart, directoarea celebrei companii experimentale La MaMa, pleacă la New York în 1969, unde montează în perioada de grație a acestui teatru. Peter Brook îl invită la Centrul său de cercetări teatrale din Paris, unde colaborează la mai multe spectacole. Timp de 28 de ani este profesor la Columbia University, după ce cariera universitară îl purtase și prin facultăți de prestigiu din toată lumea, ca Yale School of Drama sau Harvard University. În 1990, devine primul director al Teatrului Național din București în era post-revoluționară. Andrei Șerban a fost recompensat cu numeroase premii, disticţii şi onoruri, printre care Obie Awards și Tony Award.
Cristina Rusiecki
Cristina Rusiecki este critic de teatru. Și-a început cariera în presă ca jurnalist cultural de televiziune, apoi se mută în presa culturală scrisă, dedicându-se cronicii de teatru. Realizează frecvent interviuri cu diferiți creatori din artele performative. În 2016, se numără printre membrii fondatori ai platformei culturale B-Critic.ro. Preocupată de evoluția teatrului românesc din ultimele decenii, colaborează la numeroase volume colective cu studii despre teoria teatrului. Este autoarea volumelor Radu Afrim. Țesuturile fragilității (2012), Despre dictatură și alți demoni. Iulius Caesar. Jurnal de repetiții (2013), Un click și o mie de realități (2020) și Nod în cinci. Câteva abordări în teatru (2021).
Coordonator conferință: Cătălin D. Constantin
Bilet de intrare: 10 lei

Details

Date:
16 noiembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/862754375308315/

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map