Loading Events

« All Events

Muzeul Municipiului București vă invită la un atelier dinamic – “Cu trotineta la muzeu”, 22 – 23 iunie 2022

22 June - 23 June

Muzeul Municipiului București vă invită la un atelier dinamic – “Cu trotineta la muzeu”, susținut de Andreia Petcu, educator cultural, Asociația Learning by Teaching.
Cele două întâlniri vor avea loc după cum urmează:
22 iunie 2022, 10.00-12.00, Cu trotineta la muzeu – întâlnirea începe la Casa Filipescu-Cesianu și continuă la Muzeul George Severeanu;
23 iunie 2022, 10.00-12.00, Cu trotineta la muzeu – întâlnirea începe cu Palatul Suțu și continuă la Muzeul Theodor Aman.
Prima călătorie cu trotineta va începe de la Muzeul Vârstelor (Casa Filipescu – Cesianu) unde vom descoperi cum erau înțelese eleganța și rafinamentul în secolele XIX și XX. Vom porni apoi, pe trotinetă, pe Calea Victoriei pentru a descoperi casa medicului și colecționarului George Severeanu, dar și o serie de alte detalii care ne dezvăluie armonia și frumosul din antichitate.
În cea de-a doua călătorie, invităm copiii la Palatul Suțu pentru a descoperii biodiversitatea din tablourile Ceciliei Cuțescu Storck și grădinile dobrogene din secolul trecut, așa cum sunt ele etalate în Pinacotecă. Pornim apoi, pe trotinete, pe Calea Victoriei, către casa lui Theodor Aman unde vom poposi sub cireș, iar apoi vom descoperi grădina artistului, așa cum a așternut-o el pe pânză.
În fiecare zi copiii vor completa carnetul de călătorie cu imagini minunate și informații inedite despre autorii operelor și cei care au locuit de-a lungul timpului în Muzeul Vârstelor, Muzeul George Severeanu, Palatul Suțu și Muzeul Theodor Aman.
Taxa: 20 lei/copil/atelier
Categoria de vârstă: 9-12 ani
Număr de participanți: 15 copii/atelier
Copiii vor avea nevoie de trotinete, pălărie/șapcă, o sticlă cu apă și voie bună.
Atelier susținut de Andreia Petcu, educator cultural, Asociația Learning by Teaching.
Pentru înscrieri și detalii legate de program, participanții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro.
Înscrierile se fac de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00, în limita locurilor disponibile. Participarea se face numai pe bază de înscriere și conform categoriei de vârstă indicată în descrierea fiecărui program.

Details

Start:
22 June
End:
23 June
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/3695574074101171/3695574084101170/

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.