Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Municipiului București vă invită la un nou atelier din seria Clubului de lectură MMB, organizat la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2) în ziua de miercuri, 22 noiembrie 2023, ora 16.00.

22 noiembrie, 2023

Muzeul Municipiului București vă invită la un nou atelier din seria Clubului de lectură MMB, organizat la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2) în ziua de miercuri, 22 noiembrie 2023, ora 16.00.
Atelierul de lectură și desen ”Toate pânzele sus”, pe urmele scriitorului Radu Tudoran și al exploratorului Iuliu Popper, este susținut de Anca Tudorancea, lector, Facultatea de Litere, Universitatea București.
Vom vorbi despre călătorii reale, despre exploratorul bucureștean Iuliu Popper (1857 – 1893) care a inspirat multe cărți, filme și chiar romane de bandă desenată, dar și despre cunoștințele sale tehnice pe care le-a folosit pentru cartografiere, explorare și exploatarea noilor pământuri. În literatură personajul Popper devine Pierre Vaillant în romanul lui Radu Tudoran (Toate pânzele sus, 1954) și suprema evadare din cotidian a copiilor din timpul comunismului prin ecranizarea din anii 1976.
Cine a fost scriitorul Radu Tudoran (1910 – 1992)? Ce este o goeletă? Povestea unui roman, veritabil best-seller, în timpul comunismului pornește de la o barcă reală pe care scriitorul o construia și pe care nu a mai fost lăsat să o folosească după 1948. Astfel călătoria reală este înlocuită de călătoria imaginară spre extremitatea sudică a Americii de Sud, enigmatica Țară de Foc.
Ecranizarea acestei cărți a fost un mare succes și poți găsi integral toate episoadele pe internet. Le poți vedea împreună cu părinții sau bunicii înainte de atelier. Întreabă-ți părinții ce amintiri au despre carte sau film.
Hai să aflăm mai multe despre goeleta Speranța și călătoriile sale! Vom învăța apoi să facem hărți imaginare.
Taxa de participare: 20 lei.
Vârsta recomandată: 7+ ani
Înscrierea la eveniment se face printr-un email la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro.
Înscrierile se fac de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00, în limita locurilor disponibile. Participarea se face numai pe bază de înscriere și conform categoriei de vârstă indicată în descrierea fiecărui program.

Details

Date:
22 noiembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/871349207925762/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map