Loading Events
 
 

Muzeul Municipiului București vă invită să vizitați expoziția Piatra în Epoca Omului, deschisă la Casa Filipescu-Cesianu începând de vineri, 28 mai 2021, ora 10.00.

Piatra a însoțit dintotdeauna Omul. Peste 99% din istoria umanității a fost cioplită în piatră. Restul a fost șlefuită, gravată, sculptată sau scrisă. Tehnologia a început odată cu prima așchie sărită și apoi a evoluat lent, fără schimbări majore, pentru o perioadă de peste 3 milioane de ani, denumită și epoca pietrei vechi (sau Paleolitic). În acest timp, piatra a oferit adăpost, a fost cioplită pentru confecționarea armelor și uneltelor sau a servit ca „șevalet” pentru picturile rupestre.

Oamenii au început să inoveze într-un ritm accelerat odată cu încheierea ultimei ere glaciare, acum cca. 12000 de ani. După o perioadă de tranziție în epoca de mijloc a pietrei (Mezolitic), a urmat epoca pietrei noi (Neolitic), în care tehnicile de prelucrare, modalitățile de utilizare și gama de obiecte obținute s-au diversificat. Când piatra a fost utilizată pentru prima dată ca suport pentru scris, umanitatea a părăsit preistoria și a intrat, treptat și pe alocuri, în istorie.

Expoziția rămâne deschisă până pe 24 octombrie 2021. Curator: Dr. Vasile Opriș, Șef Secția Istorie, Muzeul Municipiului București.

Details

Start:
28 May
End:
24 October
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Casa „Filipescu-Cesianu” – Muzeul Municipiului București
Calea Victoriei nr. 151
București, București 010072 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *