Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Național de Istorie a României prezent în cadrul expoziției internaționale “Traiano. Costruire l’Impero, creare l’Europa”ce se deschide la Roma, Italia

28 noiembrie, 2017 - 16 septembrie, 2018

Muzeul Național de Istorie a României prezent în cadrul expoziției internaționale “Traiano. Costruire l’Impero, creare l’Europa”ce se deschide la Roma, Italia

Muzeul Național de Istorie a României are onoarea de a prezenta piese arheologice deosebite, în cadrul expoziției “Traiano. Costruire l’Impero, creare l’Europa”, organizată la Mercati di Traiano-Museo dei Fori Imperiali din Roma, Italia. Expoziția va fi inaugurată pe 28 noiembrie 2017, ora 18:00 și va fi deschisă până în 16 septembrie 2018.

Muzeul Național de Istorie a României se alătură în acest amplu proiect expozițional unor importante muzee din Italia și din Vatican, Germania, Olanda și Spania. Printre piesele prezentate de muzeu se numără obiecte din bronz precum: diplomă militară, vârf de lance, închizătoare de balteus, ornament de centură (descoperite la Micia), un umbo de scut (provenind din Hălmeag, jud. Brașov), dar și obiecte din marmură – un relief votiv pe care sunt reprezentați Cavalerii Danubieni, și o statuetă înfățișând-o pe Diana, zeița vânătorii în mitologia romană, provenind de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

 

Expoziția este organizată cu ocazia împlinirii a 1900 de ani de la moartea marelui împărat roman, Marcus Ulpius Traianus, fiind dedicată celui ce a fost optimus princeps (cel mai bun dintre principi), primul împărat roman născut în Spania, cel ce a ridicat Imperiul Roman pe cele mai înalte culmi ale gloriei.

 

Povestea vieții și domniei lui Traian este redată în expoziție prin intermediul obiectelor autentice precum statui, portrete, elemente arhitecturale decorative, monede din aur și argint, dar și cu ajutorul unor reprezentări tridimensionale, proiecții multimedia și instalații interactive.

http://www.mercatiditraiano.it/mostre_ed_eventi/mostre/traiano_costruire_l_impero_creare_l_europa

Details

Start:
28 noiembrie, 2017
End:
16 septembrie, 2018
Event Category:

Organizers

Mercati di Traiano-Museo dei Fori Imperiali
Muzeul Național de Istorie a României – București

Venue

Mercati di Traiano-Museo dei Fori Imperiali
Via Quattro Novembre, 94,
Roma, Roma 00187
+ Google Map